El PSC recupera l’alcaldia de Parets del Vallès

El PSC ha recuperat l’alcaldia de Parets del Vallès (Barcelona), després que aquest dimecres hagi prosperat la moció de censura que han presentat els mateixos socialistes i Sumem Esquerres.

Els vots de totes dues formacions, que han sumat deu suports –set del PSC i tres de Sumem–, han superats els sis, procedents d’ERC –cinc– i Parets per la República –un–, i l’abstenció del regidor de Cs, en el ple extraordinari, que s’ha celebrat aquest dimecres.

D’aquesta manera, el PSC recupera l’alcaldia a la qual va accedir el líder republicà, Jordi Seguer, el 2019, quan va arribar a un pacte d’investidura amb Sumem Esquerres i Parets per la República, que trencava així més de tres dècades amb alcaldes socialistes al municipi.

Seguer ha afirmat que treballarà “per tornar amb més força i portar un canvi nítid a l’Ajuntament”, en referència als comicis municipals que se celebraran el 2023 i s’ha posat a disposició del nou equip municipal.

El nou alcalde, Francesc Juzgado, ha justificat la moció de censura “per donar una solució i sortida a l’estancament de la localitat, sense pressupostos ni ajuts per als afectats” per la pandèmia.

Juzgado torna a l’alcaldia, a la qual va accedir a mitjans del 2018, quan el també socialista, Sergi Mingote, va renunciar al càrrec per emprendre “una nova etapa personal i esportiva”, després de set anys en el càrrec.

MINUT DE SILENCI

La sessió plenària, que s’ha celebrat de manera presencial, ha guardat un minut de silenci abans de començar el debat per la mort de Mingote, el passat 16 de gener a la muntanya del K2.