El programa ‘Sempre Acompanyats’ atén a Santa Coloma de Gramenet més de 160 persones grans

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre), el programa “Sempre Acompanyats” estarà present en els actes que impulsa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com la mostra d'entitats que se celebrarà aquest diumenge a la plaça de la Vila (a partir de les 10 h)

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

En un context marcat per l’augment de casos de persones en situació de soledat, el programa “Sempre Acompanyats” de la Fundació ”La Caixa” ha atès des de principis d’aquest any més de 900 persones grans a Catalunya; a Santa Coloma de Gramenet, 161 persones en els barris de Can Mariner, Centre, Cementiri Vell, Llatí, Riera Alta, Riu Nord i Riu Sud, de la mà de Creu Roja Catalunya i 20 persones voluntàries, i amb la col·laboració de l’Ajuntament. Tot això mitjançant una metodologia innovadora i en constant evolució juntament amb la comunitat i les administracions.

La missió del programa “Sempre Acompanyats” és empoderar les persones grans en situació de soledat posant-les al centre, com a subjectes actius del seu procés d’envelliment, i acompanyant-les en la cerca d’una vida plena per mitjà del foment de les seves relacions de benestar i suport. Així mateix, el programa busca la implicació de la ciutadania i l’entorn comunitari per construir aliances i treballar en xarxa. Tot això, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania i minimitzar les situacions de soledat de la gent gran.

Actualment, el programa és present a 13 territoris d’Espanya: Jerez, Múrcia, Pamplona, Granada, Màlaga, Palma, Sabadell, Terrassa, Tortosa, Girona, Tàrrega, Santa Coloma de Gramenet i Lleida. També ha aterrat a Lisboa i Porto. Aquest any, la implicació de 140 entitats socials i 218 professionals i 172 persones voluntàries han fet possible el desenvolupament del programa a Catalunya.

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre), hi ha previstes diferents accions de sensibilització que donen valor a la importància de les relacions socials i fan visible la soledat com un repte de la nostra societat en un doble sentit: pot afectar a tothom, independentment de l’edat, i a la vegada, cadascú pot aportar el seu granet de sorra per millorar la vida de les persones del seu entorn que senten soledat.

Concretament, a Santa Coloma, el programa “Sempre Acompanyats” estarà present en el Dia Internacional de la Gent Gran durant les jornades que organitza l’Ajuntament. Concretament, les jornades tècniques per entitats i recursos, on s’exposaran casos de bones pràctiques, així com la Mostra d’entitats, que es realitzarà el mateix diumenge 1 a la plaça de la Vila.