El PPC planteja a Ciutadans presentar-se conjuntament a les eleccions municipals

Rodríguez parla de "reunificar" el centre dreta en el projecte "sòlid" dels populars

El diputat del PPC Santi Rodríguez a la reunió de la taula de grups del Parlament sobre les eleccions del 14-F. ACN.
El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que la formació aposta per presentar-se conjuntament amb Ciutadans (Cs) a les eleccions municipals de l’any 2023. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, Rodríguez ha afirmat que cal “sumar esforços” per superar el 5% dels vots necessari per obtenir representació als ajuntaments i que es pugui incidir en la governabilitat de l’administració local.
El popular ha descartat formar una coalició electoral amb Cs i ha parlat de “reunificar” l’espai polític del centre dreta amb el PP que és qui té un “projecte sòlid”. Rodríguez ha dit que és partidari de la “reunificació de l’espai” i que no es poden dividir esforços del centre dreta com passa a l’Estat i a Catalunya.
Rodríguez ha afirmat que el PP vol acollir Cs en un mateix espai i guanyar “esforços” perquè la dreta liberal pugui guanyar pes polític a tot l’Estat i ser una alternativa al PSOE.

Després d’haver estat escollit secretari general del PPC, Santi Rodríguez ha recordat que el PP té un espai polític a Catalunya que vol ocupar. Per remuntar els darrers resultats obtinguts el 14-F ha defensat que un dels elements més importants és la seva implantació territorial i fer-hi un “reforç”.

D’altra banda, sobre les negociacions dels independentistes per la investidura de Pere Aragonès, Rodríguez s’ha mostrat convençut que es tancarà un acord i s’evitaran eleccions. “El pacte arribarà malauradament”, ha assenyalat. Els ha retret que estiguin tractant assumptes que no són els problemes “reals” de la societat catalana.