El PP guanya les eleccions a Castelldefels gairebé per majoria absoluta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El PP ha guanyat les eleccions municipals de Castelldefels d’aquest diumenge 28 de maig amb el 42,11% dels vots, un cop s’ha escrutat el 100% de les butlletes. D’aquesta manera, Manuel Reyes aconsegueix la victòria per als populars, que s’imposen al municipi per quarta vegada consecutiva.

 

Fa quatre anys els 8 regidors que van obtenir no van ser suficients per aconseguir l’alcaldia, però ara n’ha obtingut 12, a 1 de la majoria absoluta. Per darrere, a més, cinc partits amb força fragmentació completen l’arc consistorial, el PSC amb 4 regidors, Som Castelldefels amb 3, En Comú Podem amb 3, ERC amb 2 i Junts amb 1.

 

A les eleccions del 2019, el PP va aconseguir la victòria per tercer cop consecutiu amb 7.904 vots (el 29,28% del total), que li van comportar 8 regidors. En segona posició va quedar el PSC (5.430 vots, el 20,12% del total) amb 6 regidors.

 

La tercera i la quarta posició van ser per a Movem En Comú Podem i ERC, ambdues formacions amb 4 regidors, per bé que la primera va superar en vots la segona (4.330, el 16,04%, en contra de 4.290, el 15,89%).

 

Ciutadans -el líder del 2019 del qual, Guillermo Massana, va deixar la formació a mitjan març d’aquest mes, quan ja havia estat triat per tornar a encapçalar la llista, i va fitxar pel PP- va ocupar la cinquena plaça amb 2 regidors (1.777 vots, el 6,58%) i l’últim grup que va aconseguir entrar al consistori va ser Junts amb 1 regidor (1.525 vots, el 5,65%). Ara Ciutadans no ha aconseguit repetir la gesta i ha quedat fora del consistori.

 

Fa quatre anys la victòria de Manuel Reyes no va ser suficient perquè el PP assolís l’alcaldia, ja que un pacte entre el PSC, Movem En Comú Podem i ERC va fer alcaldessa la socialista Maria Miranda. La reedició del pacte entre les tres forces d’esquerres va enviar Reyes, guanyador dels comicis per tercer cop consecutiu, de nou a l’oposició.

 

A diferència del que havia passat la legislatura anterior, l’acord de govern no preveia un relleu a l’alcaldia. Miranda ha estat l’alcaldessa els quatre anys i Candela López i Jordi Maresma, caps de llista dels comuns i ERC, han estat el primer i el segon tinent d’alcalde respectivament.

 

Ara, però, un pacte per evitar que el PP assoleixi la vara d’alcalde presenta dificultats considerables, atès que caldria que les cinc forces a l’oposició es posessin d’acord. La participació en aquests comicis ha estat del 56,7%, 4,93 punts menys que ara fa 4 anys.