El Port de Barcelona presenta els seus serveis al primer mercat del món

Com en les edicions anteriors, ha participat amb un estand propi en la fira CIIE, la més important que organitza la Xina

El Port de Barcelona ha estat present en la 3era edició de la China International Import Expo (CIIE), la fira més gran que organitza aquest país i que s’ha celebrat entre el 5 i el 10 de novembre en el Centre Nacional d’Exposicions i Convencions de Xangai. Com en les edicions anteriors, el Port ha comptat amb un estand propi, ubicat en la secció expositiva dedicada al Transport Intel·ligent, i que ha estat atès per la representant de l’oficina del Port de Barcelona a Xangai.
La CIIE, organitzada pel Ministeri de Comerç de la Xina i que enguany ha aplegat a 3.800 empreses de 180 països i ha rebut 400.000 visitants, té l’objectiu de ser una plataforma per a l’obertura de l’economia xinesa al món i està especialment orientada a facilitar el comerç de productes d’alt valor d’arreu del món.
La delegació catalana ha mantingut nombrosos contactes amb operadors logístics globals i amb importadors i exportadors comercials xinesos i asiàtics per a explicar els serveis que el Port de Barcelona ofereix com a porta a Europa i hub de distribució euromediterrani. Barcelona té actualment una excel·lent connectivitat marítima amb els principals ports xinesos i amb uns transit times molt competitius.
Actualment, els tràfics amb els ports asiàtics sumen prop del 50% de les exportacions i els 75% de les importacions que passen pel Port de Barcelona, que s’ha situat com el primer enclavament per contenidors d’exportació de l’Estat espanyol amb destí a la Xina.