El Port aconsegueix un préstec per ampliar la capacitat de la ZAL

  Les instal·lacions de la Zona d'Activitats Logístiques van assolir una ocupació per sobre del 97% a finals de 2016

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El vicepresident del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Román Escolano, i el director general de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, Alfonso Martínez, han signat aquest dimecres a Barcelona un préstec de 75 milions d’euros. Els fons provinents del ‘Pla Juncker’ permetran al Port de Barcelona ampliar la seva capacitat fins a arribar a prop d’un milió de metres quadrats de naus logístiques de primer nivell en tota la ZAL. L’augment de capacitat permetrà que la ZAL pugui augmentar la seva activitat econòmica, ja que actualment la taxa d’ocupació de les seves instal·lacions arriba al 97%.
  L’oferta de noves infraestructures logístiques facilitarà la creació d’uns 4.000 nous llocs de treball directes i uns 6.000 indirectes en el sector de la logística i del transport. La construcció del projecte es durà a terme durant els dos propers anys.

  Tots els nous edificis que es construeixin dins d’aquesta nova ampliació logística del Port hauran d’adoptar mesures d’eficiència energètica com l’ús d’energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental interior, l’eficiència en el consum d’aigua, el desenvolupament sostenible dels espais lliures del terreny i la selecció de materials reciclats.

  “El finançament del BEI per a aquest projecte contribuirà a facilitar inversions al Port de Barcelona que permetin generar creixement econòmic sostenible i ocupació en tota la zona. L’impacte del projecte arribarà també al Corredor del Mediterrani, que es podrà beneficiar tant de l’ampliació logística d’aquest important port com de la seva major oferta de serveis, que li permetran accedir a més clients”, ha afirmat Escolano.

  Per la seva banda, el director general de CILSA (empresa gestora de la ZAL) ha destacat que “aquesta nova aposta del BEI pel projecte ZAL ens permetrà emprendre el 100% del desenvolupament previst per als propers quatre anys, convertint-nos en la zona logística de referència a la Mediterrània”.

  Aquest anunci ha coincidit amb la roda de premsa de presentació de resultats de Cilsa corresponents a 2016. La companyia ha registrat uns ingressos totals de 40,7 milions d’euros, un ‘ebitda’ de 19,9 milions d’euros i un resultat net de 5,2 milions d’euros. Cilsa invertirà 200 milions d’euros entre 2017 i 2020 (provinents de recursos propis, la capitalització d’un préstec participatiu de 20,5 milions per part dels accionistes i dels esmentats 75 milions del BEI) per construir 450.000 metres quadrats de naus logístiques a la ZAL.