El petit comerç no essencial de Sant Antoni (Barcelona) demana obrir els caps de setmana

A més han anunciat que si dissabte vinent tenen l'obligació de continuar tancats, obriran a mitja persiana i posaran creus negres com a acte de protesta per donar visibilitat a la seva queixa.

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Associacions del barri de Sant Antoni de Barcelona s’han unit per exigir l’obertura del petit comerç considerat no essencial durant els caps de setmana, i per condemnar la prolongació de les mesures del Procicat, que ha obligat a mantenir tancades les seves portes durant vuit dissabtes consecutius.

“El dissabte és un dels dies que les botigues poden fer una venda superior a la diària, i aquests vuit dissabtes hem perdut aquestes vendes extra, la venda de carnestoltes i Sant Valentí, a més de les rebaixes”, han alertat en un comunicat aquest dissabte.

Han qualificat d’incomprensible que grans superfícies amb més aforament continuïn obertes els dissabtes i puguin vendre productes no essencials: “És una mesura que afavoreix els grans comerços i multinacionals mentre empetiteix i deixa fora del joc el petit autònom i treballador”.

Així han exigit que les mesures “es flexibilitzin per pal·liar els efectes econòmics que produeixen al comerç local” i han reclamat que es prenguin altres solucions que no impliquin mantenir tancat el petit negoci com una mesura de prevenció contra el coronavirus.

A més han anunciat que si dissabte vinent tenen l’obligació de continuar tancats, obriran a mitja persiana i posaran creus negres com a acte de protesta per donar visibilitat a la seva queixa.