El Passeig Marítim de la Barceloneta passarà a dir-se Passeig Marítim de la Barceloneta-Oriol Bohigas

Avatar photo

Així ho va aprovar ahir la Ponència de Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona en honor a qui va ser conseller urbanístic municipal de la ciutat pre-olímpica i regidor de Cultura

La Ponència de Nomenclàtor de Barcelona va aprovar ahir el canvi de denominació del  Passeig Marítim de la Barceloneta, que va entre la plaça del Mar i el carrer de la Marina, pel nom de Passeig Marítim de la Barceloneta-Oriol Bohigas, per homenatjar el reconegut arquitecte urbanista barceloní, que va morir al novembre de l’any passat als 95 anys.

La nova denominació dona resposta així a la voluntat del consistori de recordar qui fou, juntament amb d’altres, un dels artífexs de la idea de la Barcelona oberta al mar que va transformar la ciutat i va ser  clau  en la presentació de Barcelona al món durant els Jocs Olímpics de 1992. De fet Bohigas va rebre diversos reconeixements per la seva obra, entre ells un premi FAD pel disseny del Port Olímpic.

Bohigas fou delegat i conseller municipal d’urbanisme a Barcelona. També fou regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona fins al 1994. Nascut a Barcelona al 1925, el 1943 ingressà a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, on es gradua el 1951. Al 1963 aconsegueix el títol de Doctor Arquitecte. També fou membre fundador del grup editorial Edicions 62 i president de la Fundació Joan Miró. Durant vuit anys va ser president de l’Ateneu Barcelonès, temps durant el qual es va dur a terme la restauració i millora de l’edifici i de la seva biblioteca.

Bohigas és Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona i Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional. Al 2008 va rebre el Premio Nacional de Arquitectura i al 2011 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística de la Generalitat.

Entre les obres de l’estudi de Bohigas (MBM Arquitectes) més recents a Barcelona es troba l’estació de Metro de Liceu, l’edifici d’oficines de RBA Editors, la Vila Olímpica i el Port Olímpic de Barcelona, o l’edifici del Disseny HUB de Glòries.

Unes setmanes després de la seva mort, l’Ajuntament de Barcelona homenatjà la seva figura en un acte al Saló de Cent en el que amics, familiars i col·legues de professió van glossar la seva obra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Junta Arbitral Municipal de Consum presenta la seva activitat a instituts de Mataró i Granollers

Notícia següent

Salou treballa per millorar les urbanitzacions del municipi

Notícies relacionades