El Pacte de Ciutat de L’Hospitalet tanca amb el 89,5 % de compliment

Avatar photo

De les 231 accions que en formen part, el 100% s’han iniciat i 172 accions ja s’han portat a terme completament (el 75% del total)

El Pacte de Ciutat de l’Hospitalet ha arribat al 2023 amb un grau de compliment del 89,5%. De les 231 accions que en formen part, el 100% s’han iniciat, 172 accions s’han portat a terme completament (el 75% del total), 56 accions s’estan desenvolupant i només 3 accions s’han quedat en fase d’estudi o han estat cancel·lades.

 

Aquestes dades s’han donat a conèixer aquesta tarda en el decurs de la reunió del Comitè de Seguiment del Pacte de Ciutat, que ha fet balanç del grau de desenvolupament de les mesures i accions vinculades al Pacte de Ciutat el 30 de març, data que culmina la vigència del Pacte.

 

Per a l’alcaldessa, Núria Marín, el Pacte ha estat “una demostració de compromís, de capacitat d’escoltar i, també, d’implicació ciutadana. Unes accions que han estat la guia de l’acció municipal, han impulsat l’acció del Govern i han visibilitzat l’aportació de les organitzacions ciutadanes que treballen dia a dia per construir un L’Hospitalet millor”. “Espero sincerament que l’aprenentatge i les lliçons que hem incorporat amb el Pacte ens acompanyin en el futur com a ciutat. Perquè quan a L’Hospitalet treballem junts, som imparables”, ha dit.

 

La regidora ha explicat que, en un primer moment de la crisi sanitària, es va fer “el que calia, que era ser a primera línia, al costat de la ciutadania. Vam fer més de 65.000 atencions sanitàries i vam distribuir 170.000 mascaretes”. I ha posat com a exemple de les accions desenvolupades en el marc del Pacte de Ciutat, “la implantació de les targetes moneder, que va dignificar el repartiment d’aliments a les famílies vulnerables, i les mesures per millorar l’ocupació i la inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social, com ara dones, famílies monoparentals, joves i persones més grans de 45 anys”.

 

El Pacte de Ciutat original constava de 122 mesures amb un total de 224 accions. Amb les accions aprovades per la Comissió  de Seguiment el maig de 2022 arran de la jornada “Un any de Pacte de Ciutat”, el document es va enriquir fins a arribar al seu format final, amb 129 mesures i 231 accions vinculades per executar amb l’horitzó de 2023.

 

El grau de compliment per entorns és el següent: Entorn social, 94 %; Entorn econòmic, 93 %; Entorn urbà, 78 %, i Entorn institucional, 88 %. Pel que fa al calendari de les actuacions, el 82 % s’hauran realitzat entre l’inici del Pacte de Ciutat (novembre de 2020) i el primer semestre de 2023.

 

El grau de compliment en relació amb els col·lectius beneficiaris han estat:

 • Persones autònomes: 7 accions
 • Ciutadania: 56 accions
 • Comerços i mercats: 20 accions
 • Diversitat funcional: 4 accions
 • Dones: 6 accions
 • Empresa i turisme: 31 accions
 • Entitats i associacions: 10 accions
 • Famílies: 40 accions
 • Gent gran: 17 accions
 • Infants i joves: 19 accions
 • Persones a l’atur: 15 accions
 • Persones treballadores: 6 accions

 

Pel que fa al pressupost, des de la signatura del pacte fins ara, l’Ajuntament hi ha aportat 89,82 milions d’euros, el 71 % de la dotació econòmica total. Aquesta xifra ascendeix fins als 126,82 milions d’euros si s’afegeixen les aportacions d’altres administracions i dels fons europeus.

 

Front comú institucional i ciutadà

El 30 de novembre de 2020, es presentava el Pacte de Ciutat de L’Hospitalet, un front comú institucional i ciutadà per fer front a les conseqüències generades per la covid. Així, el Pacte recull les propostes dels grups polítics municipals, dels agents socials que integren el Pacte Local per l’Ocupació —UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC—, del Consell de Ciutat, de l’Espai de Ciutadania, dels agents dels sectors econòmic, cultural i educatiu i de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de L’Hospitalet (FAVVLH). Un full de ruta que s’estructura en 4 entorns i 33 eixos estratègics, alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible i de ciutat “Barreres 0 al 2030”. L’objectiu d’aquest esforç col·lectiu és construir una ciutat més forta, més justa, més unida i més resistent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PS SDP + aprofitarà l’aigua termal d’Escaldes com a font d’energia per a la xarxa de calor

Notícia següent

Altafulla publica el calendari de preinscripcions a les escoles bressol

Notícies relacionades