El narcotràfic es desplaça a la zona nord del Raval

El modus operandi dels narcotraficants consisteix en deixar pamflets publicitaris a les bústies i així saber si l'immoble està buit

El dia 7 d’octubre un macrooperatiu realitzat de forma conjunta per Mossos d’Esquadra, Guardia Civil i Guàrdia Urbana va acabar amb la detenció d’una cinquantena de persones de tres grups de narcotràfic al barri del Raval.

Quasi un mes després, membres de l’associació Acció Raval han denunciat al diari Metropoli Abierta, que els narcopisos segueixen operatius al barri.

Segons la plataforma, en l’últim mes s’han detectat ja quatre nous pisos en els quals es distribueix la droga a la zona nord del barri. Tot i que la venda continua el cert és que ho fa de manera més tranquil·la, però tot i això, Ángel Cordero, en declaracions al diari digital, assegura que la situació no millora.

Així, encara que els pisos de venda de droga s’han desplaçat, no s’ha produït un efecte rebot a altres barris de la ciutat, i el Raval continua sent el centre neuràlgic del narcotràfic a Barcelona juntament amb la Mina. Segons informe Metropoli Abierta el modus operandi de les màfies passa per posar pamflets publicitaris a les bústies per veure si a l’immoble hi viu algú per més endavant ocupar-lo.