Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El Museu d’Art de Sabadell proposa Contact, activitat de poesia sonora

Avatar photo

L'activitat, que és gratuïta, és una proposta de poesia sonora a mig camí entre l’acció i l’escolta

El Museu d’Art de Sabadell (MAS) ha organitzat una última activitat relacionada amb l’exposició Art i paraula. El dijous 27 d’abril, a les 7 de la tarda, es durà a terme Contact, una representació de poesia sonora, a càrrec de Gerard Altaió. L’entrada és lliure i no cal reserva prèvia.

 

Contact reprèn els exercicis d’Henri Chopin i duu el treball sonor a un camp performatiu. És una proposta de poesia sonora a mig camí entre l’acció i l’escolta. Una aproximació textual al so des de la voluntat de dur les freqüències al límit. Es basa en els principis de la vibració, i el gest i el moviment es converteixen en elements de producció artística per si mateix, sense necessitat de la veu ni de cap significat.

 

Gerard Altaió és poeta i artista textual nascut a Santa Perpètua de Mogoda, i durant molts anys ha residit a Beijing. L’artista ha anat construint una obra experimental entre l’art conceptual i la literatura, explorant l’absurd i el contrasentit.

 

L’exposició

Art i paraula és una exposició organitzada per la Fundació Lluís Corominas, a cura de Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu. A Sabadell, compta amb la col·laboració de Papers de Versàlia i La Pahissa del Marquet de les Roques. La mostra se centra en les relacions entre la poesia i l’art com a generadors d’imatges i sensacions.

 

L’exposició aplega textos poètics en diàleg amb obres visuals, com Gerard Altaió i Ausiàs March, Ester Xargay i Felícia Fuster, Josep Guinovart i Pere Quart, Amèlia Riera i Salvador Espriu, Francesca Llopis i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Per a la seva adaptació a Sabadell, Papers de Versàlia proposa les parelles de Josep Ma. Ripoll i Ramiro Fernández, Esteban Martínez i Jerónimo Prieto, Víctor Mañosa i Natividad Ayala i Feliu Formosa i Josep Gerona. Estarà disponible fins a l’1 de maig.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 1 =

Notícia anterior

Badalona tracta el clavegueram contra paneroles i rosegadors

Notícia següent

L’Ajuntament de Cubelles analitza si el ciberatac ha compromès dades sensibles

Notícies relacionades