El Gremi d’Hotels espera “l’anul·lació de bona part de les reserves” de Nadal i Cap d’Any

"És la culminació del desastre que viuen els hotels de Barcelona", diu el director general Manel Casals

El Gremi d’Hotels de Barcelona considera que les noves restriccions decretades pel Govern, que permeten els sopars als establiments però només fins a les 21 hores, provocaran “l’anul·lació de bona part de les reserves” de Nadal i Cap d’Any.
“És la culminació del desastre que viuen els hotels de Barcelona”, assegura el director general del Gremi, Manel Casals, en un comunicat publicat aquest diumenge. Segons el Gremi, les mesures són “una gerra d’aigua freda” i calen “ajudes directes als hotels que, de forma imminent i urgent, compensin els efectes” de les restriccions. “Si no és així, les afectacions laborals, socials i empresarials no es trigaran a veure al nostre sector i seran molt greus”, avisa Casals.
“Els hotels esdevenen la llar de les persones que s’hi allotgen. Es casa seva durant aquells dies. No entenem que es pugui regular l’horari en que poden sopar aquestes persones. Significa això que ens limitaran els horaris també a les nostres llars?”, es pregunta, de forma irònica, Casals.

El Gremi critica també l’actitud de l’Ajuntament de Barcelona, al que acusa de “mirar cap a un altre costat”. “Necessitem que ens ajudin. Els hi hem plantejat de forma clara i reiterada les ajudes municipals que necessita el sector hoteler de la ciutat”, reitera Casals.

El director del Gremi avisa, a més, que els efectes de les restriccions van molt més enllà dels hotels, i afecten també proveïdors o contractacions artístiques locals que ara no es faran.

Així mateix, Casals lamenta les “decisions poc clares, canviants i amb manca de coherència que està prenent el Govern”, i l’acusa de “dèficit comunicatiu”.