El cicle Sons Clàssics porta la música clàssica als diferents districtes de Terrassa

Del 21 de maig i fins al 18 de juny, s’han programat actuacions gratuïtes per tota la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El divendres 21 de maig s’inicia la dotzena edició del cicle “Sons Clàssics” amb la programació del primer dels sis concerts previstos fins al proper 18 de juny als diferents districtes de la ciutat. Un cicle amb el que l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura, vol donar a conèixer, difondre i explicar la música clàssica a tot tipus de públic programant un seguit d’actuacions que s’acompanyen d’una breu explicació per part dels artistes per aportar al públic informació tant pel que fa a la formació musical com també al repertori que s’interpreta.

Un cicle que aquest any s’ha adaptat a la situació sanitària programant els concerts en espais com biblioteques, l’Arxiu Municipal o patis d’escoles amb l’objectiu d’incrementar les mesures de prevenció i seguretat tant del públic com dels artistes. Totes les actuacions tindran un aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia per assistir als concerts programats a partir de dimecres 12 de maig a les 14 h i de forma totalment gratuïta a través de l’enllaç https://www.entrapolis.com/organizador/cultura- districtes. En el cas dels espectacles programats a la BD4 i la BD6 caldrà reservar les entrades per telèfon o correu electrònic (BD4: tel. 93 739 7423 bd4@terrassa.cat; BD6: tel. 93 739 7020 db6@terrassa.cat).

La regidora de cultura, Rosa Boladeras, explica que: «El cicle Sons Clàssics és el fruit del treball conjunt de l’administració, els i les artistes i les entitats de la ciutat. Un projecte que compta amb la implicació de tots aquests agents i el suport del teixit social i associatiu terrassenc per fer arribar la música clàssica, en totes les seves formes i variants a tots els districtes de la ciutat».

El cicle Sons Clàssics d’aquest any compta amb una programació àmplia, variada i de qualitat que ofereix un total de sis concerts que van de la música antiga a temes cinematogràfics, passant per peces musicals creades durant el confinament o les ombres xineses musicades, entre altres propostes.

El primer concert d’aquesta nova edició de “Sons Clàssics” se celebrarà el divendres 21 de maig a les 20 h a la Biblioteca del Districte 2 (BD2) i anirà a càrrec de de la companyia Òpera-Collage amb Laia Camps (soprano), Joan Martínez Colás (tenor) i Monika Lao (piano) amb el concert “Òpera de Cine” amb la interpretació d’àries i duos molt coneguts per el públic en general.

A aquest primer concert el seguiran diferents propostes musicals que completaran la programació del cicle Sons Clàssics d’aquest any, i que es clourà el proper 18 de juny, amb una doble actuació a les 17.30 h i a les 19 h de la companyia Valeria Guglietti a la BD6 amb l’espectacle «Historias asombrosas». Una proposta musical acompanyada d’ombres xineses per explicar petites històries a través d’un art mil·lenari.

Les actuacions programades al cicle Sons Clàssics d’enguany tindran lloc a diferents espais de la ciutat com ara les biblioteques municipals dels districtes 2, 4 i 6 o altres equipaments com els patis de les escoles Pere Viver, l’Institut Ègara o l’Arxiu Municipal.

A més de les actuacions musicals programades, el cicle també comptarà amb una exposició d’instruments medievals a la BD4 vinculada al projecte europeu “Awakening sleeping instruments” per fomentar el coneixement de la música medieval entre el públic a partir de la reproducció dels instruments musicals que apareixen a la portalada romànica del monestir de Ripoll i la interpretació de les músiques creades i copiades a l’scriptorium del monestir entre els segles X i XIV. Aquest projecte es completa amb els dos concerts programats a la BD4 «Despertant instruments adormits».

El cicle Sons Clàssics compta amb una gran implicació de les entitats del territori. En aquesta edició, col·laboren amb l’Ajuntament diferents associacions de veïns i veïnes que s’encarreguen de fer difusió dels concerts al territori i actuar com a amfitriones, tant per als músics com per al públic assistent.

Us adjuntem, en document a part, el programa del cicle “Sons Clàssics”, que també podeu consultar a: http://www.terrassa.cat/sons-classics