El Centre d’Art Tecla Sala presenta “La constant indissoluble”, de Jordi Lafon

L’artista diposita la seva mirada sobre objectes de procedència diversa per posar al descobert la senzillesa de les empremtes de la matèria i dels seus residus

El Centre d’Art Tecla Sala presenta “La constant indissoluble”, una instal·lació de Jordi Lafon

El Centre d’Art Tecla Sala presenta el pròxim dijous, 1 d’octubre, la instal·lació de Jordi Lafon “La constant indissoluble”, en la qual l’artista ha treballat amb objectes de diversa procedència per oferir a l’espectador diferents elements de representació. L’exposició forma part de la línia de treball del Centre d’Art de suport a la creació contemporània. Jordi Lafon ha apostat pels camins de l’assaig i l’experiència perceptiva en la major part dels seus projectes. A “La constant indissoluble”, l’artista diposita la seva mirada sobre una multitud d’objectes per captar la immediata senzillesa i descobrir les empremtes de la matèria i dels seus residus. La instal·lació oblida la imposició de mostrar continguts; és una descoberta d’estructures inèdites relacionades amb situacions que construeixen un paisatge per transitar. 

Lafon treballa amb elements de procedència molt variada, trastets recollits al magatzem de l’artista o procedents d’una crida popular, utensilis trobats a fusteries, a tallers de marcs, donats per artistes i pintors decoradors o arreplegats durant caminades i viatges que constitueixen una suma d’elements que han servit com a agitadors de pintura. Brotxes, pinzells, paletines velles, ossos, desferres de persianes, estelles de caixes de fruita i tota mena de fòtils, estris, rampoines i atifells ens aporten un cabal de memòries evocables, d’experiències estètiques i de pòsits com a principals elements de representació. 

Jordi Lafon és artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i fundador de Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa. En els seus treballs s’estableix una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn, per crear un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.  

La instal·lació es podrà visitar fins al 10 de gener, de dimarts a dissabte, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores. Diumenges i festius, d’11 a 14 hores, i dilluns, tancat. 

L’aforament és limitat i és obligatori l’ús de mascareta.