El Centre d’Art Tecla Sala mostra la donació d’obra gràfica de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet

Avatar photo

El Centre d’Art Tecla Sala presenta “Papers treballats”, una selecció de gravats de la donació feta recentment per Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet. Es tracta d’obres d’artistes, galeries, entitats, editorials i fundacions que li han estat lliurades al llarg de la seva trajectòria com a crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques. La inauguració tindrà lloc dijous, 28 de setembre, a les 19 hores. L’acte comptarà amb l’assistència de Daniel Giralt-Miracle; l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de l’Àrea de Serveis a les Persones, David Quirós.

Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) és una de les figures de referència en els àmbits de la crítica i la història de l’art, el disseny i l’arquitectura a l’Estat espanyol i a Europa. La seva relació amb L’Hospitalet es remunta a la dècada dels 70, quan, sent un jove crític d’art, va prestar atenció a les iniciatives artístiques que es duien a terme a la ciutat.

 

En els darrers anys, Giralt-Miracle ha fet donacions del seu patrimoni artístic i cultural a institucions i museus del país. La seva donació al fons d’art del Museu de L’Hospitalet acull 544 gravats d’artistes contemporanis. També ha cedit a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella de la ciutat una premsa i un conjunt de lletres de plom.

En aquesta exposició del Centre d’Art Tecla Sala es destaca la presència, sovint amagada, de les dones creadores, amb una representació de 34 artistes i 56 gravats datats entre les dècades dels setanta i els noranta i alguns de més contemporanis.
També es posen en valor les tècniques de l’estampació, l’obra gràfica i el vincle de Daniel Giralt-Miracle amb la ciutat de L’Hospitalet.

 

Els gravats són “papers treballats”, perquè l’artista s’implica en tot el procés creatiu d’elaboració i estampació, fins a la signatura final, a diferència de les imatges impreses i reproduïdes de manera mecànica i industrial.

L’exposició, comissariada per Assumpta Bassas, vol mostrar aquestes obres des d’una perspectiva artística, però també com a documents, testimonis d’un mapa de relacions professionals i personals, que formen un ecosistema artístic d’un període determinat, aproximadament des dels anys seixanta fins al 2012, a Catalunya.

 

Activitats entorn de l’exposició

L’exposició es complementa amb una visita comentada i una activitat paral·lela durant els caps de setmana.

Per començar, es durà a terme un recorregut per l’exposició que revisa les obres més significatives de la selecció, en què es destacaran aspectes relacionats amb les tècniques del gravat, la reproducció d’imatges i el col·leccionisme. Serà els dissabtes 30 de setembre i 18 de novembre, a les 12.30 hores.

Finalment, la visita-taller “Per contacte: fruit d’un miratge”, pensada per al públic familiar amb infants a partir de cinc anys, proposa una passejada per l’exposició i experimentació amb tècniques del gravat adaptades a tothom, fomentant la creativitat i el reciclatge. Tindrà lloc durant tres dissabtes, el 30 de setembre, el 21 d’octubre i el 23 de desembre, a les 11 hores. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a [email protected].

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Quartet Mèlt estrena temporada de concerts de l’Auditori de Vilafranca

Notícia següent

ERC proposa la creació d’un protocol per a prevenir les violències sexuals i de gènere a clubs i entitats esportives de la ciutat

Notícies relacionades