El brot a la Guàrdia Urbana de Badalona suma 21 positius i 24 agents més en quarantena

Els sindicats critiquen la manca d'un protocol de prevenció contra la covid-19

El brot de covid-19 a la Guàrdia Urbana de Badalona suma ja 21 casos positius –dos d’ells estan ingressats a l’hospital– i 24 agents més estan en quarantena a l’espera de sotmetre’s a una prova PCR per ser contacte estret dels positius.

En total, la Guàrdia Urbana té 45 agents de baixa, el que implica un impacte sobre el 25% de la plantilla, segons les últimes dades facilitades pels sindicats. El portaveu del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP-FEPOL), Raúl Pérez, critica que l’Ajuntament no hagi implementat un protocol de seguretat contra la covid-19.

“Els agents no tenen una normativa clara de com procedir”, es lamenta el portaveu sindical. Pérez, a més, alerta que en l’actual context de baixes és “complicat” arribar a cobrir tots els torns, malgrat s’estan oferint hores extra i s’estan recol·locant agents per intentar garantir el servei.

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha traslladat al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la situació en què es troba el cos de la Guàrdia Urbana per tal de coordinar accions entre els dos cossos policials.

Garcia Albiol ha explicat també que s’està pendnet de la contractació d’una empresa especialitzada per a la desinfecció de la comissaria de la Guàrdia Urbana.