Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

El 24 i 25 d’octubre se celebren les 48h Open House, el cap de setmana de l’arquitectura

Avatar photo

Amb visites guiades a edificis emblemàtics per explicar l’origen, l’evolució i el present de L’Hospitalet

L’Hospitalet participa un any més en el festival d’arquitectura 48h Open House, un cap de setmana per gaudir d’edificis emblemàtics de la ciutat i explicar l’arquitectura de manera transversal. 

Enguany l’activitat s’organitza al voltant de la temàtica ‘La ciutat saludable’ i s’ha agrupat en tres zones que permeten un fàcil recorregut. Són 11 edificis per tractar tres aspectes de la ciutat: L’origen, Habitar L’Hospitalet i L’Hospitalet al segle xxi. 

 

A L’origen es proposa conèixer el primer nucli de L’Hospitalet, sorgit entorn d’un petit hospital que dona nom a la ciutat. Mostra l’origen de la vila vella dedicada a la pagesia i a diferents oficis i com ha evolucionat al llarg dels anys. Visites guiades a edificis com ca n’Arús, can Vilumara o l’Harmonia i itineraris guiats per la zona històrica i el parc de les Planes. També es proposen dos itineraris lliures pel carrer del Xipreret i per la Remunta. 

 

A Habitar L’Hospitalet hi ha edificis d’habitatges de diferents èpoques, des d’arquitectura d’indians fins a arquitectura modernista i racionalista. Al llarg dels anys, els usos d’alguns d’aquests edificis han canviat. Es faran visites guiades al gratacel de Collblanc de l’arquitecte Ramon Puig i Gairalt; Torre Barrina, l’antiga casa de pagesia que actualment allotja el centre municipal de creació multimèdia; la Tecla Sala, que ha passat de fàbrica tèxtil a centre d’art, o l’edifici Freixas, que ha passat d’edifici industrial a allotjar artistes i creadors. L’itinerari pel Districte Cultural i l’art urbà a Santa Eulàlia presenta algun dels edificis industrials amb més potencial a la ciutat i permet veure com treballen les empreses culturals i els artistes que fan de L’Hospitalet un punt neuràlgic i de referència en l’impuls de la creativitat. 

 

Una de les novetats del recorregut d’enguany és la visita al projecte de regeneració urbana de l’espai de Matacavalls, que incideix en la transformació d’un solar en desús a la Florida en el qual treballa la Fundació Contorno Urbano amb les entitats del barri. Es tracta de la construcció d’un equipament sociocultural per enfortir el teixit comunitari. 

 

Finalment, a L’Hospitalet al segle xxi s’ofereix una visió de la ciutat que s’ha construït en els darrers anys. Un itinerari guiat que recorre la plaça d’Europa amb edificis emblemàtics com les torres Toyo Ito o l’ampliació de la Fira. Un itinerari lliure per descobrir els contrastos de la plaça, des de la masia fins als gratacels construïts per grans arquitectes, passant per una fàbrica d’estil modernista. 

 

Les inscripcions per a les visites es poden fer a la pàgina web de 48h Open House (https://www.48hopenhousebarcelona.org/lhospitalet-de-llobregat). Els itineraris lliures estan explicats per arquitectes experts o per associacions i entitats de barri mitjançant podcasts que es poden escoltar a través del web.

 

Les activitats del festival d’arquitectura compleixen amb les mesures de seguretat determinades pel PROCICAT.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Olot congelarà els impostos i taxes per al 2021 per la crisi de la Covid-19

Notícia següent

Augmenten un 70% els gironins que reben ajudes d’urgència

Notícies relacionades