Disminueixen un 10% els delictes contra el patrimoni a Molins de Rei

A la reunió convocada per l’Ajuntament de Molins de Rei, els diferents cossos i forces de seguretat i d’emergència han tingut l’oportunitat d’analitzar i fer el balanç anual de la situació a la vila

Ahir, 29 de juny de 2021, la sala de La Gòtica ha acollit la Junta Local de Seguretat de Molins de Rei. A la reunió, presidida per l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, han assitit el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, i els diferents serveis públics composats per la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Bombers, els Agents Rurals, i Protecció Civil.

Un any més, la Junta ha posat de manifest la bona coordinació i cooperació que existeix entre els diferents cossos policials i els altres serveis públics de seguretat que actuen al municipi i, sobretot, s’ha posat de manifest l’extraordinària tasca que s’ha dut a terme durant aquest any de pandèmia.

Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, han disminuït un 10% els fets delictius respecte a l’any 2020; tot i això, han augmentat en un 67% les detencions. D’altra banda, han disminuït notablement els delictes contra el patrimoni, amb una variació percentual del -11%, com ara també els delictes contra les persones, que mostren una variació de
-37,1%.

D’altra banda, cal destacar també que, segons les dades de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, han disminuït els accidents de trànsit en via urbana: del període de juny de 2020 al maig de 2021 s’han produït 84 accidents, mentre que l’any anterior, en el mateix període comprès, es van produir 126 accidents. Els carrers on més accidents s’han produït són el Pla, Jacint Verdaguer i l’avinguda Barcelona. El sergent de la Guàrdia Urbana, Juan Antonio López, explica que “s’ha notat els efectes del confinament en la mobilitat, i en conseqüència, en la reducció dels accidents. Tot i així, s’han mantingut els delictes contra la seguretat del trànsit”.

El regidor de la Guàrdia Urbana i de Protecció Civil, Miquel Zaragoza, explica que “un cop ha decaigut l’estat d’alarma s’ha demostrat la responsabilitat ciutadana dels molinencs i molinenques. Les dades ho confirmen”. Segons dades obtingudes, a diferència de l’any 2020, en què les infraccions administratives es van disparar un 373,5%, aquest 2021 han disminuït un 57,2%.

Zaragoza afegeix que “s’ha de tenir en compte que totes les dades comparatives estan esbiaixades per la pandèmia i el confinament”.

L’alcalde, Xavi Paz, destaca que “els servidors públics que conformen la nostra Guàrdia Urbana han demostrat una vocació excepcional i han deixat palesa una feina d’alta qualitat. Juntament amb la resta de cossos de seguretat i d’emergència han garantit la protecció i seguretat de la vila de Molins de Rei, tot i les difícils circumstàncies derivades de la COVID-19”.