Disminueixen les queixes veïnals de convivència i civisme a l’Hospitalet

L’Ajuntament vincula aquestes dades amb la posada en marxa l’any passat de l’Aliança per la convivència

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les queixes veïnals relacionades amb la convivència i el civisme van disminuir l’any passat un 19% a l’Hospitalet, segons les incidències recollides i gestionades per la Secció de Prevenció, Convivència i Civisme de l’Ajuntament. Concretament, el 2022 es van rebre un total de 28.381 queixes veïnals, davant les 35.043 del 2021 i les 35.100 de 2020.

 

L’Ajuntament vincula aquestes dades amb la posada en marxa l’any passat de l’Aliança per la convivència, tot un seguit d’accions de sensibilització i control dutes a terme amb objectiu que l’Hospitalet sigui cada dia un lloc millor on viure, amb un espai endreçat i uns barris cívics i segurs.

 

El descens més gran de queixes de convivència i civisme, un 33,9 %, es va registrar al barri de les Planes, on estan ubicats els Blocs de la Florida; el segueixen Pubilla Cases (-26,5 %), la Torrassa (-22,1 %) i Can Serra (-20,8 %).

 

Pel que fa als àmbits d’aquestes incidències, la majoria es produeixen a l’espai públic (11.915), les comunitats de veïns (10.636) i els establiments com a bars i restaurants (5.341), en tots els quals s’ha registrat una reducció de queixes al voltant del 19%.

 

Les incidències més habituals són molèsties per sorolls procedents d’habitatges, de la via pública i d’establiments. La resta de queixes fan referència a problemes entre veïns, molèsties per animals, ocupacions il·legals d’habitatges i consum d’alcohol a la via pública, entre d’altres.

 

Dins de l’Aliança per la convivència, l’any passat va entrar en servei la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana i es van fer diverses accions amb la participació de la policia local i els agents cívics, com ara els plans de seguretat d’estiu i de Nadal (en col·laboració amb els altres cossos policials de la ciutat), campanyes de sensibilització i control de patinets elèctrics, a més de campanyes contra sorolls i incivisme a l’espai públic i els establiments.

 

També, es van fer accions informatives sobre la correcta gestió dels residus als comerços, la recollida de mobles vells i la necessitat de no donar menjar als coloms; activitats de prevenció contra els radicalismes; tallers de civisme a les escoles; civiteques a l’espai públic, i una jornada de reflexió i debat sobre policia i convivència.