Desarticulat un grup criminal que robava joies i diners a gent gran fent-se passant per revisors del gas

Els arrestats seleccionaven víctimes de més de 80 anys que viuen soles i les intimidaven per aconseguir dades bancàries

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava joies i diners a gent gran fent-se passar per revisors del gas. La investigació, impulsada des de la comissària de Sants-Montjuïc de Barcelona, ha permès acreditar que els detinguts seleccionaven víctimes de més de 80 anys i que vivien soles per aconseguir-ne les dades, trucar-les prèviament amb el pretext d’una revisió del gas i així al domicili. Un cop dins, un dels lladres entretenia la víctima i l’altre mirava de trobar diners, joies o targetes bancàries. Segons els Mossos, no dubtaven en intimidar o violentar les víctimes per aconseguir les dades bancàries. La banda, amb vuit membres, havia aconseguit més de 50.000 euros en efectiu, a banda de joies.

En concret, els Mossos han detingut vuit persones, que ara estan en llibertat amb càrrecs, i han de fer front als delictes de pertinença a grup criminal, furt, robatori violent i estafa.

 

El grup, format per quatre homes i quatre dones, primer obtenia les dades personals de les víctimes. Llavors, les trucaven per concertar una cita en uns minuts per fer la revisió del gas, sempre en equips de dos formats per home i dona, i iniciaven una ruta per diversos immobles. Un cop dins, un distreia la víctima mentre l’altre robava tot el que podia i, amb l’ús de la violència si era necessari, aconseguien el PIN de les targetes i els buidaven els comptes.

Els agents dels Mossos d’Esquadra han pogut acreditar catorze delictes de la banda entre el desembre del 2021 i el maig del 2023: sis robatoris violents, set furts i un robatori en grau de temptaiva. En global, es van apropiar de joies i diners, tant en metàl·lic com obtinguts amb la targeta o llibreta, per un valor total de 51.733 euros.