A judici a un conductor de bus de Barcelona: “Torna al teu país”

L'home va arribar a agredir els fills de la dona, que intentaven impedir que l'acusat li tragués el vel i li fes una foto amb el mòbil

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un conductor d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’enfronta a una pena de presó per llençar el vel d’una passatgera i cridar-li “si has de viure així, marxa al teu país”.

 

La Fiscalia ha demanat una pena de 10 mesos de presó i que pagui una multa de 4.950 € pel que considera un delicte d’odi que va succeir el 29 de maig del 2020, a la línia V19 de transports urbans de Barcelona.

 

Segons l’acusació, recollida per Europa Press, el conductor li va cridar a un grup de passatgeres que “us agrada viure gratis en aquest país“, un comentari al qual diversos passatgers també van sumar-se.

 

La dona viatjava amb els seus dos fills, i davant d’aquesta situació, va decidir baixar de l’autobús, però el conductor la va seguir i li va arrencar el vel per fer-li una foto amb el seu mòbil.

 

Els fills de la dona van intentar impedir-ho i l’acusat els va agafar i empènyer, arribant a esgarrapar-los, motiu pel qual la Fiscalia demana també una condemna per lesions lleus. Mentre passava tot això, l’acusat cridava “puta” i “zorra” a la dona.

 

Com que la tensió anava a més, la dona va demanar als fills que truquessin a la Policia, moment en què l’acusat va dir “sí, truca’ls perquè t’enviïn al teu país”. Alguns vianants van defensar la dona i van començar a reprendre l’actitud del conductor, motiu pel qual va decidir pujar de nou a l’autobús i seguir la marxa.

 

Per tots aquests fets, l’home està acusat d’un delicte d’odi i un altre de lesions lleus. A més, la Fiscalia ha demanat que TMB sigui declarat responsable civil subsidiari perquè paguin la multa en el cas que l’home no ho fes.