Demà obre portes al Centre d’Art Tecla Sala l’exposició “Our garden needs its flowers”

La mostra, que es podrà visitar fins al 18 de juliol, completa la seva oferta amb actuacions musicals i altres activitats

El Centre d’Art Tecla Sala acull a partir de demà, dissabte 27 de febrer, l’exposició “Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet”. La mostra vol donar a conèixer els diversos fluxos, sinergies i relats artístics del Districte Cultural de L’Hospitalet a través d’una selecció de 10 dissenyadors i 50 artistes visuals de diferents generacions.

Es tracta d’un projecte organitzat i produït pel Centre d’Art Tecla Sala i el Districte Cultural de L’Hospitalet, i comissariat per David Armengol Albert Mercadé. Un equip de dissenyadors de L’Hospitalet, comissariat per l’estudi de disseny Does Work, ha desenvolupat la imatge gràfica i la museografia de la mostra a partir de materials d’origen local i en estret diàleg amb les obres dels artistes.

A “Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet” hi tenen representació més de 10 espais creatius del Districte Cultural: l’Edifici Freixas, Can Polític, La TonaL’H, l’Espai Salamina, FASE, Trama 34, La Infinita, Leonardo da Vinci, carrer del Cobalt, 13, avinguda de la Fabregada, 22 i TPK Art i Pensament Contemporani.

El projecte, a més, es completa amb un programa d’activitats i exposicions associades que tindran lloc al Centre d’Art Tecla Sala i a l’espai públic, amb l’objectiu de posar de manifest l’efervescència i la diversitat creativa que conviuen a L’Hospitalet. 

D’aquesta manera, la música i el so s’incorporen a l’exposició a través de l’espai Belvedere, un escenari dissenyat pel binomi d’arquitectes TAKK (Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño) que acollirà la programació musical que ha confeccionat la sala de concerts Salamandra.

La presentació d’“Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet” va tenir lloc ahir i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el regidor de Cultura, David Quirós, i els dos comissaris de la mostra, David Armengol i Albert Mercadé. També hi van ser presents la presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Vinyet Panyella, i la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Rosa Tubau.

Sobre el Districte Cultural de L’Hospitalet, l’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que “es tracta d’un autèntic “hub” de creativitat i de cultura a la ciutat. Instal·lats en espais industrials i antics tallers en desús, avui trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny…”. Més enllà de la seva aportació creativa, els nous “veïns” tenen un impacte molt positiu en la realitat social i econòmica del seu entorn, ja que troben a la ciutat un ecosistema industrial i d’oficis que els permet desenvolupar la seva activitat i crear noves xarxes de negoci que beneficien tothom”.

 

El Districte Cultural de L’Hospitalet 

El Districte Cultural de L’Hospitalet és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. Actualment es consolida com un dels principals pols creatius de l’àrea metropolitana.

Des de la seva posada en marxa el 2015, més de 500 artistes i agents culturals s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat. Hi trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, gabinets d’arquitectura i publicitat, o tallers de disseny de moda i de joies, entre altres activitats.

El Districte Cultural L’H representa un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, juntament amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa, i el clúster biomèdic de Bellvitge.

“Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet” es podrà visitar al Centre d’Art Tecla Sala —avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44— fins al 18 de juliol.