Del 21 al 24 d’abril, L’Hospitalet està de Festes de Primavera

Recuperen el seu format habitual amb una programació al voltant de la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats adreçades al públic familiar

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Les Festes de Primavera arriben a L’Hospitalet del 21 al 24 d’abril, amb un programa que després de dos anys complicats recupera el seu format tradicional, al voltant de la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats adreçades al públic familiar.

El cartell d’aquesta edició és la proposta d’una jove estudiant de l’EASD Serra i Abella, l’Alba López Toledo, veïna de la Torrassa. Es tracta d’una imatge colorista, on uns petits dracs que surten del cap d’una dona ens recorden la medusa, un dels símbols de la ciutat i la peça arqueològica més antiga trobada a L’Hospitalet.

El poeta i novel·lista Benjamín Prado serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a les Festes, el pròxim dijous 21 d’abril, a les 20 hores, des del balcó de l’Ajuntament. A continuació vindrà el Toc d’inici, amb l’exhibició de les colles i la imatgeria festiva de la ciutat a la plaça de l’Ajuntament.

Les Festes de Primavera són sens dubte unes festes populars, que ocupen i fan seu l’espai públic. Així, durant els quatre dies de festa gran no hi faltaran les clàssiques paradetes de la Fira d’Artesans a la rambla de la Marina i la popular Fira de la Cervesa Artesana a la plaça de Lluís Companys i Jové, així com la tradicional ruta gastronòmica Primavera de Tapes, per degustar saboroses tapes que ofereixen els establiments de restauració arreu de la ciutat.

Diada de Sant Jordi

Enguany, les Festes coincideixen amb la diada de Sant Jordi, que celebrarem amb les tradicionals paradetes de llibres i flors a la rambla de Just Oliveras. A l’estand de les Biblioteques, durant tot el dia, els autors i les autores de L’Hospitalet signaran exemplars dels seus llibres. A més, a partir de les 11 hores se celebrarà la Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, amb diversos espectacles al jardí de la Biblioteca Can Sumarro, al barri del Centre.

Aquest mateix dia tindrà lloc el Fabulari, la concentració de colles, dracs, gegants i bestiari a la plaça de l’Ajuntament. La cavalcada mitològica tindrà la sortida i l’arribada a la plaça de l’Ajuntament, i recorrerà diferents carrers del barri del Centre. Més tard, al vespre, aquesta mateixa plaça acollirà la Nit de foc infantil, una activitat amb els petits diables i diablesses de L’Hospitalet.

Les Festes s’estenen per la ciutat

Les Festes de Primavera s’estenen per la ciutat amb propostes lúdiques per a tot tipus de públic i, molt en especial, per al públic familiar. El divendres 22 d’abril, de 9 a 19 hores, les entitats dels districtes IV i V confeccionaran una catifa floral a la plaça d’Eivissa i recuperen així una activitat que feia anys que no es realitzava.

Aquest mateix dia, de 17.30 a 22 hores, les Festes de Primavera es mouen a ritme de música de carrer amb el Meeec!, que concentra un seguit de bandes que actuaran al parc de la Torrassa.

El dissabte 23 d’abril, d’11 a 14 hores, el parc de les Planes es convertirà per un dia en el Parc de la Ciència, amb tallers, demostracions i xerrades temàtiques, espectacles d’humor, màgia, espais lúdics amb jocs, tot distribuït en diferents zones del parc. Un dels espais serà Ciència L’H, on es donaran a conèixer els projectes i les persones que fan recerca, divulgació o formació a la ciutat.

El diumenge 24 d’abril, a Santa Eulàlia, els titelles ocuparan durant tot el dia la plaça de Maria Artigal per convertir-la en un jardí on des dels més menuts (de 0 a 3 anys) fins a un públic més adult trobaran funcions i tallers de titelles.

El mateix dia, el parc de Bellvitge acull, d’11 a 14 hores, el Parc de les Meravelles, amb funambulistes, dracs, gegants, motoristes musicals, un laberint i moltes activitats festives més, sorprenents i espectaculars adreçades al públic familiar.

La música de les festes

La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran l’escenari de la música en directe. La Farga acollirà actuacions de dos dels artistes amb més repercussió del moment: Tanxugueiras (el divendres 22, a les 22 h), que han revolucionat la música tradicional i s’han convertit en un veritable fenomen en els darrers mesos; i el gadità Juanito Makandé (el dissabte 23, a les 21.30 h), que cançó a cançó, poema a poema, s’ha guanyat el reconeixement del públic i de la premsa com un dels artistes més singulars de l’escena independent.

Els concerts al parc de la Remunta seran els dies 22 i 23 d’abril a partir de les 20.45 hores. El divendres 22 és el torn de Pantocrator, Mujeres i Joe Crepúsculo. I el dissabte 23 els protagonistes seran Secundaria, Veintiuno i Rayden. El diumenge 24 d’abril, a les 12 h, hi haurà un concert familiar amb Los Diablos.

Com cada any, la Primavera in black pren els jardins de Can Sumarro amb propostes de petit format de jazz i blues amb Atenea Carter & The Captain’s Brotherhood, Sweet Marta & The Blues Shakers (el divendres 22 d’abril, a partir de les 20 hores), i Joe Psalmist & Gospel Train Quartet, Karol Green i Big Yuyu (el dissabte 23, a partir de les 20 hores). El diumenge 24, a partir de les 12.30 h, tindrem tota una jornada musical amb pícnic blues i actuacions de Martín Burguez Trío, Richard White & Viktor Sytnik, Premi Big Bill Broonzy i Quique Gómez & Kid Andersen Band.

Monòlegs d’humor i teatre

El divendres 22 i el dissabte 23 ens esperen els monòlegs d’humor a L’Oncle Jack, El Viejo Piano, Kfè Olé, Mizuwari Cocktail Bar i The Void, amb David Sas i Raúl Alcaraz; Irene Meneguzzi i Jessika Rojano; Angeles Trejo & Ricardo Reyes i Edu Mutante; Sergio Picon i Romina Cocca, i Mery Lee & Aitor Urbano i Sil Castro.

El Centre Comercial la Farga acollirà dijous, 21 d’abril, les càpsules de teatre amb diferents propostes —en petits grups de 20 espectadors, es podrà gaudir de quatre espectacles de 15 minuts.

Les Festes de Primavera a les xarxes

La informació de les Festes de Primavera està disponible en els programes de mà i en www.l-h.cat/festesdeprimavera . També es podran viure a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #PrimaveraLH.