Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Declaració unitària contra el tancament d’aules i línies públiques d’I3 a Parets del Vallès

Avatar photo

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets s’ha reunit avui, 20 d’abril, per acordar una declaració unitària per manifestar el desacord de totes les forces polítiques al tancament d’aules i línies públiques d’I3 al municipi

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets del Vallès s’ha reunit avui, 20 d’abril per acordar una declaració unitària per manifestar el desacord de totes les forces polítiques amb el tancament d’aules i línies públiques d’I3 al municipi. La reunió s’ha celebrat amb la presència i l’acord de tots els partits que integren el consistori (PSC-CP Parets, Sumem Esquerres a Parets, Ara Parets – ERC, Parets per la República – JuntsxCat i Ciutadans).

DECLARACIÓ

“En els darrers mesos la comunitat educativa de Parets ha viscut amb preocupació i angoixa les comunicacions del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en les quals s’ha informat que, atenent el descens de la natalitat, es produïa una reducció de les preinscripcions d’I3. Per aquest motiu, el mateix Departament d’Educació ha optat pel tancament d’una línia d’I3 de l’escola pública Lluís Piquer.

A Parets, com ferms defensors de l’Escola Pública, creiem que és en aquests moments de certa dificultat on s’ha d’apostar clarament per l’educació pública amb fets. A més, el descens de la natalitat farà que en un futur pròxim el problema sigui més greu i pugui afectar més escoles, eliminant alguna línia sencera o, en el pitjor dels casos, tancant escoles. El problema no només afecta i pot afectar a Parets sinó també a altres municipis i comarques.

Des de l’Ajuntament de Parets, creiem que l’educació i l’escola pública és un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats per a tothom, per això entenem que s’hauria d’aprofitar el descens de la natalitat per a reduir les ràtios a les aules, millorar la qualitat educativa i també quant a l’atenció a la diversitat, tan rica i alhora complexa. Precisament aquesta atenció a la diversitat és un tret característic i diferencial de l’escola Lluís Piquer, ja que compta amb una aula SIEI des del curs 2017-18. Un valor afegit d’aquesta escola que justifica encara més mantenir la segona línia d’I3. Com també ho és la previsió d’una ampliació a Institut-Escola que ja té el projecte en marxa i el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya, o el fet que l’escola pública més propera està a més d’un quilòmetre de distància, així que suposa un gran greuge per a les famílies afectades.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Parets del Vallès vol expressar que, reunits amb una representació de les famílies afectades i el delegat sindicat d’USTEC al Maresme-Vallès Oriental, acorda que:

– Manifestem el nostre desacord cap a la decisió pressa pels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Oriental-Maresme segons les quals es proposa la desaparició d’una línia d’I3 de l’Escola Lluís Piquer per al curs 2023 – 2024 tot demanant als Serveis Territorials que descartin aquesta iniciativa.

– L’Ajuntament s’ofereix a aportar a través d’un acord de col·laboració, l’import necessari per mantenir obertes totes les línies públiques del municipi oferides al curs 2022-23. En aquest sentit, serà el Departament qui decidirà com gestionar aquesta aportació. Aquest acord ha de recollir també que, en el moment en què la línia finançada per l’Ajuntament de Parets del Vallès, superi la ràtio de 16 alumnes matriculats al grup-classe, el Departament tornarà a assumir el cost íntegre d’aquesta línia.

– Instem al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que equipari les ràtios entre escola pública i escola concertada, baixant la ràtio a 14 alumnes per aula per ambdós casos i que, a banda de les matrícules, es tinguin en compte més factors a l’hora de prendre les decisions.

Ens comprometem a iniciar un debat, com més aviat millor, sobre el mapa escolar del futur a Parets on es posi damunt la taula la viabilitat de la doble zona educativa i el futur de tots els centres educatius si la natalitat no remunta.

– Fem arribar aquests acords al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a tots els sindicats d’educació del territori, al Delegat de Serveis Territorials, al Conseller d’Educació Josep-Gonzàlez Cambray, als portaveus de tots els partits representats al Parlament de Catalunya, a les famílies afectades i al delegat sindical d’USTEC al Maresme – Vallès Oriental.”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Pallarès presenta el lema de campanya: “La millor ciutat. La millor alcaldessa”

Notícia següent

El Ministeri de Finances rep el guardó ‘Pioner en bons sobirans, socials i sostenibles’

Notícies relacionades