Daniel Sirera serà el candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona

L'exdiputat i exdirigent del partit serà el cap de llista popular a les eleccions municipals del mes de maig

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Comitè Electoral del PP de Bacelona ha proposat l’exdiputat al Parlament Daniel Sirera com a candidat a l’alcaldia de Barcelona. Segons ha informat el partit aquest dilluns, la decisió ha estat ratificada pel Comitè Electoral del PPC per unanimitat. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), Sirera va ser president del PPC després que l’exministre Josep Piqué abandonés el càrrec el 2007. El mandat de Sirera va ser curt i l’any següent, el 2008, el va rellevar com a presidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho. Des d’aleshores ha passat pel Senat i també pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Nascut a Badalona (Barcelonès) el 1967, ja va ser regidor a Barcelona entre els anys 1996 i 1999. De cara als comicis del 28 de maig, tindrà el repte de mantenir la representació del PP a Barcelona, que el 2019 van conservar per la mínima.

“Aquest partit és una merda”

Durant la seva etapa com a líder dels populars catalans, Sirera va protagonitzar una sonada polèmica quan un fotògraf va captar-li un missatge que estava escrivint al seu telèfon mòbil dirigit a l’aleshores diputada del PPC al Parlament Carina Mejías –que més tard va marxar a Cs–. “Aquest partit és una merda”, deia el text que estava redactant i que es va difondre als mitjans de comunicació.

Bou el breu

La designació de Sirera tanca el debat sobre si l’ara líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, repetiria com a candidat. El mateix Bou havia anunciat que no pensava optar-hi. De fet, la seva candidatura va ser una aposta personal de l’aleshores president del PP, Pablo Casado, que va sorprendre alguns sectors del PPC amb aquest fitxatge. Tot i això, des de la direcció del PPC sempre s’ha insistit que la designació de Bou es va decidir de mutu acord entre Barcelona i Madrid.

El pas de Bou per la plaça de Sant Jaume tampoc ha estat plàcid, ja que les desavinences entre el seu equip més proper i el nucli dur del PPC s’han fet evidents al llarg del mandat. Són conegudes les difícils relacions entre els dos regidors que la formació ha tingut aquests quatre anys –Bou i Óscar Ramírez–.