Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Cornellà condemna l’agressió a una dona per violència masclista

Avatar photo

Condemna fermament i rebutja l’agressió a una dona per violència masclista que va tenir lloc la tarda del dimecres 18 de gener a l’avinguda Salvador Allende de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà condemna fermament i rebutja l’agressió a una dona per violència masclista que va tenir lloc la tarda del dimecres 18 de gener a l’avinguda Salvador Allende de la ciutat. A conseqüència dels fets la dona va resultar ferida de gravetat per arma blanca per la seva exparella, la qual posteriorment es va autolesionar.

La dona, que està fora de perill, es va traslladar a un centre hospitalari i l’home va ser detingut i posat a disposició judicial.

Davant d’aquests fets, el consistori va activar el Protocol municipal d’actuació contra la violència masclista a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) per tal de protegir i acompanyar la víctima i el seu entorn familiar, i posarà a la seva disposició els recursos municipals disponibles, entre ells l’atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquesta situació. L’Ajuntament es personarà com a acusació particular en el cas.

La corporació condemna i rebutja a través d’aquest comunicat qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L’Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

Des de l’any 2000 Cornellà compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria de les diferents institucions i departaments involucrats en aquest tema. Així mateix, des del CIRD se’ls deriva a altres departaments municipals com els serveis socials per atendre personalment cada cas i oferir respostes a problemes en àmbits com l’assessorament jurídic, atenció psicològica o els fills, entre d’altres.

A més, des del 2013 l’Ajuntament de Cornellà disposa d’una aplicació mòbil gratuïta de Seguretat Ciutadana que incorpora un innovador sistema d’alerta immediata per millorar l’assistència a les dones en situacions de violència masclista o qualsevol persona que es trobi en situació d’assetjament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − five =

Notícia anterior

La Fira de la Puríssima genera un impacte de 10,1 milions a Sant Boi

Notícia següent

La neu, el gel i el vent deixen problemes a 15 carreteres del Pirineu

Notícies relacionades