Confinen tot l’alumnat d’ESO i batxillerat d’un centre de Canet de Mar

L'institut no està confinat completament perquè també ofereix formació professional, ubicada a una seu diferent

L’Institut Lluis Domènech i Montaner de Canet de Mar (Maresme), és el primer gran centre de secundària de Catalunya quasi confinat completament per la covid-19. Aquesta comunitat ofereix estudis d’ESO i de batxillerat, situats en una de les seus, i formació professional, ubicada a l’altra seu.

L’institut compta amb 700 alumnes i una setantena de docents, 273 dels quals estan confinats i 10 han donat positiu en les proves PCR. Les seves 10 línies d’ESO i Batxillerat hauran de fer una quarantena de dues setmanes. Com que l’alumnat de les seus no coincideix entre ells, els que estudien formació professional poden continuar estudiant presencialment, pel que no es considera el centre com a confinat completament.

En les dues setmanes que portem de curs escolar ja són quatre els centres tancats per la covid: dues escoles bressol de Barcelona, una de l’Hospitalet de Llobregat i una d’Almenar (Segrià). L’Institut Lluís Domènech i Montaner és el primer de secundària amb una afectació tan gran.

1.500 positius i 16.000 confinats

Segons les dades de la Generalitat, que es poden consultar al portal Traçacovid, hi ha 789 grups confinats a tot el país. Són un 10% del total, una xifra que ha anat augmentat lleugerament cada dia des que van reobrir les escoles el 14 de setembre.

En aquests grups hi ha 15.114 alumnes confinats i 1.127 docents o personal d’administració i serveis, tot i que menys del 10% són positius (1.314 alumnes i 181 docents o personal administratiu).