Comencen les obres de reurbanització al passeig Pi i Margall de Molins de Rei

Avui, dilluns 12 de juliol, s’inicien els treballs de reforma i millora del passeig Pi i Margall, en el tram que va des de la plaça de la Creu fins a l’avinguda de València.

Aquest projecte de reurbanització planteja un passeig de plataforma única amb una calçada central asfaltada de 4,50 m d’amplària i voreres laterals, d’uns 4,00 m, al mateix nivell que la calçada -seguint el model del carrer del Dr. Barraquer, entre la plaça del Mercat i Terraplè- amb una renovació dels paviments i les instal·lacions, entre elles el sanejament i l’enllumenat públic, i la recuperació de l’arbrat.

Aquestes obres potenciaran i dinamitzaran el comerç local de la zona, dignificaran l’espai urbà i l’espai públic, i promouran l’ús social del carrer i la millora de les relacions ciutadanes.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que “aquest model d’urbanització escollit serà compatible amb diverses opcions de mobilitat i serà el model de referència amb vista a altres casos, com ara el carrer de la Fassina, el carrer de Ponent i el carrer dels Boters. Alhora, unirà el Centre Vila amb el barri del Canal”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Llicències, Ramon Sánchez, ha manifestat que “busquem un transit fluït a peu i sobretot que aquest passeig sigui un espai d’activitat cultural lligada a la dinamització comercial. Volem que les persones comprin a Molins de Rei i aquesta és la voluntat que treballem també des d’Urbanisme”.

En aquest projecte de reurbanització també s’emmarca l’actuació de millora de la caseta de l’ONCE situada al passeig Pi i Margall. Sánchez assegura que “s’ha parlat amb l’ONCE i la caseta s’ubicarà en un espai molt més cuidat i accessible”.

Aquestes obres formen part de la primera fase de la reforma del Passeig. La segona fase de les obres consistiran en la reurbanització del tram comprès entre l’avinguda de València i el Parc Pont de la Cadena, integrant-se amb la urbanització de l’Av. de València. Actualment s’està treballant en la redacció del projecte d’aquesta segona fase, que és previst es presenti als veïns i veïnes abans d’acabar l’any 2021.