Comencen les obres de desdoblament de la línia R3 entre Parets i La Garriga

S’habilitaran serveis d’autobusos a Parets a partir del dia 12 d’octubre, quan s’iniciaran les obres de desdoblament de la via

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Està previst que el servei de trens fins a l’estació de Parets funcioni amb normalitat fins al 12 d’octubre, data en què començaran les obres al municipi pel desdoblament de la línia R3 entre Parets i La Garriga. A partir d’aleshores, hi haurà serveis d’autobusos que connectaran les estacions en obres, per tal de pal·liar les afectacions a la mobilitat que es produiran durant els treballs de desdoblament.

L’Ajuntament de Parets, juntament amb ADIF, informaran pròximament de les ubicacions on es podran agafar els autobusos que es posaran a disposició dels usuaris i usuàries per connectar les estacions afectades per les obres. L’actuació de desdoblament consisteix en una doble via al llarg dels 18 quilòmetres que hi ha entre els municipis de Parets del Vallès i la Garriga, on actualment hi ha una única via, amb la finalitat de millorar el servei de tren i reduir el temps dels recorreguts.

Pel que fa a les afectacions de la línia R3: els dos trams de la línia on hi hagi servei, hi haurà una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, tant els dies feiners com els dies festius. Els dies festius, a més, s’han incorporat 7 trens addicionals per sentit. Quan no es pugui circular, es posarà un servei de bus alternatiu entre les parades afectades. Durant les hores puntes del matí i la tarda, de 6 a 9 h i de 16 a 21 h, a més del servei alternatiu habilitat, hi haurà autobusos que faran el trajecte d’anada i tornada directa des de La Garriga i Centelles fins a l’estació de La Sagrera de Barcelona. Per altra banda, també s’ha reforçat el servei d’atenció al client i seguretat durant aquest període a les estacions afectades.