Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Comencen els treballs del cicle anual de poda de l’arbrat viari a l’Hospitalet

Avatar photo

Les tasques de manteniment per afavorir el seu desenvolupament arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

Durant els mesos d’hivern es fa l’esporgada per reduir el volum de les capçades amb la supressió de les branques terminals.

 

Aquesta setmana han començat els treballs del cicle anual de poda de l’arbrat viari, que aquest any arribarà a prop de 12.000 exemplars ubicats a carrers, places i jardins de tots els barris de la ciutat. L’esporgada és la principal eina de construcció de les noves plantacions i de manteniment de l’arbrat adult, adaptant els exemplars a les necessitats de cada situació i afavorint el seu desenvolupament dins de les restriccions pròpies de l’entorn urbà.

Durant els mesos d’hivern es fa l’anomenada poda de brocada, que consisteix en la reducció forta de la capçada dels arbres situats en espais insuficients per al seu desenvolupament, o bé d’espècies que sistemàticament han estat objecte d’aquesta esporgada i tenen una estructura feble. També, fins al mes de març, es faran en altres exemplars tasques de reducció equilibrada de la capçada, amb la supressió de les branques terminals.

La resta de l’any continuaran els treballs de poda en verd —segons les espècies— per mantenir capçades, tenir cura dels arbres de fulla perenne, acompanyar el creixement natural de l’arbrat jove, controlar rebrots i eliminar les branques més baixes.

L’equip encarregat de fer l’esporgada, format per jardiners especialitzats en poda, compta per fer la seva tasca amb un camió de recollida de restes, plataformes elevadores, escales i diverses eines, com tisores i motoserres. Les restes són enviades a la planta metropolitana de compostatge de Castelldefels per fer-ne adob vegetal, i una altra part es tritura i s’utilitza als parterres de la ciutat.

Els treballs del cicle anual de poda formen part de les actuacions incloses al Pla director del verd urbà de L’Hospitalet, l’objectiu del qual és fer la transició dels espais verds i l’arbrat de la ciutat cap a un nou verd urbà biodivers, saludable, sostenible, resilient i adaptat a l’ecosistema urbà, que disposi de les millors condicions per al seu desenvolupament i amb capacitat d’adaptació al canvi climàtic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca a casa, la nova fórmula de Balaguer per fer arribar la cultura a tothom

Notícia següent

Inicien els tràmits per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el Drac i l’Àliga de la Bisbal d’Empordà

Notícies relacionades