Avui ha arrencat la nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, la fira de referència per al sector de l'hostaleria. Enguany, la nova edició compta amb 350empreses de foodservice, un 20% més que en l'anterior. Un dels objectius de l'actual edició, que se celebra des del 6 fins al 8 de novembre, és mostrar el compromís del món de la gastronomia per la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i l’impuls a la transformació social.
El Gastronomic Forum Barcelona compta amb una gran quantitat d'expositors de productes locals, així com espais concrets per dur a terme les 120activitats que s'han preparat per mostrar al públic les mostres de cuina dels xefs més reconeguts. En total, hi haurà més de 100cuiners i cuineres que presentaran les seves iniciatives vinculades amb l'ús de productes autòctons. Els restaurants participants en el saló sumen un total de 55 estrelles Michelin clàssiques i 11 Michelin verdes. Entre ells, els reconeguts Joan i Josep Roca, del Celler de Can Roca.
A la inauguració de l'acte ha participat Raquel Gil, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona. "No es pot explicar Barcelona sense tenir en compte la seva gastronomia. Som la ciutat amb més estrelles Michelin del món. A més, tenim una cultura gastronòmica que ens defineix com a ciutat. Tenir un espai com aquest en el qual els professionals ensenyen i expliquen les seves pràctiques amb la mirada de proximitat és molt important", ha declarat.
La fira pretén també exposar la recuperació de mètodes d'elaboració tradicionals i la lluita contra el malbaratamentalimentari. "A banda de la gran quantitat d'expositors que presenten els seus productes, aquesta fira també ens ajuda a donar el valor a la qualitat de l'aliment i també a tenir en compte el model de sostenibilitat econòmica", ha explicat Raquel Gil.