Avui ha arrencat la nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, la fira de referència per al sector de l’hostaleria. Enguany, la nova edició compta amb 350 empreses de foodservice, un 20% més que en l’anterior. Un dels objectius de l’actual edició, que se celebra des del 6 fins al 8 de novembre, és mostrar el compromís del món de la gastronomia per la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i l’impuls a la transformació social.
El Gastronomic Forum Barcelona compta amb una gran quantitat d’expositors de productes locals, així com espais concrets per dur a terme les 120 activitats que s’han preparat per mostrar al públic les mostres de cuina dels xefs més reconeguts. En total, hi haurà més de 100 cuiners i cuineres que presentaran les seves iniciatives vinculades amb l’ús de productes autòctons. Els restaurants participants en el saló sumen un total de 55 estrelles Michelin clàssiques i 11 Michelin verdes. Entre ells, els reconeguts Joan i Josep Roca, del Celler de Can Roca.
A la inauguració de l’acte ha participat Raquel Gil, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona. “No es pot explicar Barcelona sense tenir en compte la seva gastronomia. Som la ciutat amb més estrelles Michelin del món. A més, tenim una cultura gastronòmica que ens defineix com a ciutat. Tenir un espai com aquest en el qual els professionals ensenyen i expliquen les seves pràctiques amb la mirada de proximitat és molt important”, ha declarat.
La fira pretén també exposar la recuperació de mètodes d’elaboració tradicionals i la lluita contra el malbaratament alimentari. “A banda de la gran quantitat d’expositors que presenten els seus productes, aquesta fira també ens ajuda a donar el valor a la qualitat de l’aliment i també a tenir en compte el model de sostenibilitat econòmica”, ha explicat Raquel Gil.