Collserola sota l’amenaça d’incendis de sisena generació

Les associacions veïnals estan pressionant a les administracions perquè duguin a terme algun pla de prevenció dels incendis

Foto: @AVVallvidrera

Els veïns dels barris rurals i de muntanya de Barcelona situats a Collserola, comencen a estar “molt cremats” per la deixadesa de les administracions davant el risc d’incendi que hi ha a la zona natural.

Així ho han explicat a través de les xarxes socials les Associacions de veïns de barris de muntanya que en les darreres setmanes han iniciat accions administratives per denunciar la situació. El veïnat han enviat una carta al Departament d’Interior de la Generalitat perquè “es preocupi per la prevenció d’incendis a Collserola”. Amb tot, des del departament han assenyalat que aquesta demanda “és competència de l’Ajuntament de Barcelona”.

Certament, aquest 2020 aquesta zona és la que més incendis ha sofert a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En total es van produir 17 incendis i es van cremar 1,5 hectàrees, segons el mateix Parc de Collserola.

D’altra banda, col·lectius com l’Associació Mont d’Orsà de Veïnes de Vallvidrera expliquen que el passat 20 de novembre van presentar un escrit a la presidenta del Districte de Sarrià Sant Gervasi, Eva Parera de Barcelona pel Canvi, la formació de Manel Valls, mostrant la seva preocupació davant el risc d’incendis.

Segons li van poder explicar “la massificació del Parc de Collserola, l’emergència climàtica i la passivitat de les administracions ens empeny a una situació límit en la qual hi perillen vides”. Es referien als anomenats incendis de sisena generació que en poques hores poden devastar la serra.

Per aquest motiu reclamen la gestió integral de la massa forestal de tota la serra, que es duguin a terme actuacions preventives a curt, mitjà i llarg termini i un pla de protecció per al veïnat i els béns del parc.