Colau responsabilitza la Generalitat dels talls de la Meridiana

L'alcaldessa ha reconegut que els talls a l'avinguda han suposat un cost de 340.000 euros

Imatge d'un dels talls de Meridiana. Anonymous Catalunya.

Ja fa 14 mesos que cada dia l’Avinguda Meridiana, una de les vies d’accés principal a la ciutat de Barcelona, viu manifestacions en protesta de la sentència de presó dels polítics independentistes. L’acte de protesta suposa greus variacions en la circulació de la capital catalana i per aquest motiu porta de cap a l’Ajuntament de Barcelona.

Tal com ha afirmat el diari Tot Barcelona, durant el plenari d’aquest dimecres, Josep Bou del Partit Popular, ha tornat a preguntar a l’alcaldessa sobre els talls a la Meridiana. Ada Colau ha explicat que no és responsabilitat del consistori posar fi a la situació i ha assenyalat directament a l’anterior conseller d’interior, Miquel Buch, com a responsable de no haver posat fi a les concentracions. Les diferències entre Colau i Buch van ser notables mentre el primer es va ocupar d’Interior, i per aquest motiu l’alcaldessa ha expressat el seu desig de tenir un tracta diferent amb Miquel Sàmper, el nou conseller d’interior.

L’alcaldessa espera que s pugui dur a terme una mediació amb els veïns de la Meridiana perquè accedeixin a tallar només un carrer i així no alterin tot el tràfic urbà–

Així mateix, l’alcaldessa ha reconegut que el tall ja ha suposat, tal com avançava fa uns dies La Vanguardia, una despesa de 340.000 euros, ja que de forma habitual es destinen 4 patrulles per controlar la concentració.