Colau incendia les xarxes després de demanar el boicot a Amazon

La tenda online ha emès un comunicat en el qual destaca que l’empresa dona feina a 9.000 persones a tot l’Estat espanyol

Imatge de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa. ACN

Va ser el dijous en l’acte del lliurament dels Premis de Barcelona Comerç que Ada Colau va aixecar polseguera amb les seves declaracions. L’alcaldessa va demanar als ciutadans que no compressin “en absolut, a Amazon ni a aquestes grans plataformes”. Així mateix, Colau va explicar que “ara més que mai hem d’anar al comerç de proximitat i de barri”.

Les paraules de la política de l’òrbita dels comuns tenien com a objectiu allargar la mà al petit comerç que en aquest temps de crisi sanitària està sofrint per poder aixecar la persiana.

Aquestes declaracions han tingut una forta repercussió a les xarxes socials. En les reaccions de diferent signe han brillat les crítiques amb Colau a la qui s’ha titllat de populista. De la mateixa forma s’ha expressat Foment. “Impròpies, inadequades i populistes” ha dit la patronal de les declaracions de l’alcaldessa. Així mateix, des de Metropoli Abierta s’ha criticat durament a Colau per tenir ella mateixa els seus llibres venent-se a Amazon.

Cal dir que no és responsabilitat de Colau el fet que el seu llibre estigui a les xarxes. El sistema intel·ligent d’Amazon detecta qualsevol ISBN (codi intern de cada llibre) i l’indexen a la plataforma.

Per la seva banda Amazon, en un comunicat s’ha defensat afirmant que l’empresa dona feina a 9.000 persones a l’Estat espanyol i que més de 2.000 petites i mitjanes empreses venen els seus productes a través de la plataforma.

ERC, quan Colau feia aquestes declaracions, recordava a través d’una piulada del seu regidor Jordi Castellana que la formació independentista “el setembre de 2019 vam aprovar (…) instaurar la taxa Amazon a Barcelona i encara estem esperant”.