Colau denuncia ser víctima d’una campanya de fake news de la dreta

L'alcaldessa afirma que darrere hi ha mitjans com Metropoli Abierta o partits com Ciutadans o Vox

L’alcaldessa de Barcelona ha acabat explotant. Ada Colau va publicar la tarda de dimarts un missatge a través de les seves xarxes socials en el qual denúncia que és víctima d’una campanya de notícies falses constant que persegueix desacreditar la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona.

“Aquest mes de desembre, diferents perfils de dreta i extrema dreta han tornat a la càrrega amb falsos titulars”, va afirmar Colau. Segons l’alcaldessa, aquests comptes actuen sempre de la mateixa manera.

“Un digital com Ok DiarioMetropoli Abierta o Crónica Global genera un titular escandalós i perfils individuals vinculats amb Ciutadans i Vox com el de Toni Cantó, el viralitzen amb milers de retuits”, va afegir.

Segons l’alcaldessa, la majoria dels titulars desacrediten la seva gestió personal i política en el càrrec i afirmen que ha cobrat sobresous o que té una vida de luxe. “En total ja he renunciat a uns 300.000 euros que legalment em corresponien: em podia haver comprat una casa, però no ho he fet, segueixo a la mateixa casa de lloguer de sempre i això és el que no suporten, que alguns no estiguem en venda”, va dir.

A més d’assenyalar que la informació crítica amb ella li feia mal des d’un punt de vista tan personal com al seu projecte polític de millorar Barcelona, Colau va llençar una pregunta a l’aire: Que podem fer col·lectivament per fer front a l’odi i a les fake news a les xarxes?