Cinquè aniversari de les Beques Planeta de L’Hospitalet

Les Beques ofereixen al jovent de la ciutat l’oportunitat de millorar la formació professional

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el CEO de Planeta Formación y Universidades, Carlos Giménez, van participar ahir al vespre en l’acte commemoratiu del cinquè aniversari de les Beques Planeta, que atorguen l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Campus Planeta Formación y Universidades.

L’objectiu de les Beques Planeta és, d’una banda, millorar el nivell formatiu de joves estudiants de formació professional de L’Hospitalet per facilitar-ne la inserció social i laboral i, de l’altra, incentivar el reciclatge de formació professional de persones en actiu.

 

Núria Marín ha exposat que “a L’Hospitalet mantenim un fort compromís amb l’educació. Desenvolupem diferents iniciatives per garantir la igualtat d’oportunitats i fem una aposta ferma per la formació professional. Fruit d’aquest convenciment, amb les Beques Planeta oferim al jovent de la ciutat l’oportunitat de formar-se i li facilitem la inserció social i laboral”.

El programa consta de dos tipus de beques: les municipals  —que cobreixen el 100 % del cost dels estudis i són exclusivament per a veïns i veïnes de L’Hospitalet majors de 16 anys— i les de responsabilitat social corporativa (RSC) del centre de Planeta Formación y Universidades de L’Hospitalet —que cobreixen el 50 % del total dels estudis i estan adreçades, preferentment, a veïns i veïnes de la ciutat majors de 16 anys.

 

En aquests cinc primers anys, l’Ajuntament ha atorgat 1.054 beques que cobreixen el 100 % del cost dels estudis a ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet majors de 16 anys, per un import de prop de 3 milions d’euros.

A aquestes beques se’ls han d’afegir 165 beques més que ha lliurat Planeta, en el marc de la seva Responsabilitat Social, destinades, preferentment, a veïns i veïnes de la ciutat, majors de 16 anys, i que cobreixen, en aquest cas, el 50 % del cost total.

D’aquí a unes setmanes s’obrirà el termini per a la convocatòria de les Beques Planeta 2023.