Ciència en femení: arriba el 4t sLHam de científiques de l’IDIBELL

L’Auditori Barradas acollirà dissabte aquest acte divulgatiu amb vuit dones científiques que explicaran la seva experiència en la recerca i la innovació

En el marc dels actes organitzats a la ciutat per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’IDIBELL organitza dissabte un acte en el qual vuit dones explicaran a través d’una xerrada divulgativa quina és la seva feina al voltant de la recerca i la innovació.

El 4t sLHam de dones científiques de l’IDIBELL tindrà lloc dissabte, 20 de febrer, a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet. Hi participaran vuit investigadores i professionals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Cada una d’elles explicarà la seva tasca al voltant de la recerca i la innovació amb una xerrada divulgativa de cinc minuts.

L’edició 2021 de l’sLHam estarà protagonitzada per les investigadores i professionals científiques Gabriela Jiménez, Mireya Plass, Maria Suñol, Cristina Martínez, Bárbara Rivera, Carmen Ardanuy, Lídia Garcia i Milagro González. L’acte serà conduït per Carla Serra, comunicadora científica de l’IDIBELL. Amb aquesta iniciativa, que ja compta amb tres exitoses edicions, es vol fer més accessible i més viva la ciència, apropar-la a tot tipus de públic d’una forma festiva i posar en relleu el paper decisiu de les dones en el nostre sistema de recerca.

L’acte comptarà amb l’actuació musical de la jove cantant Gisela Quirós, gràcies a la col·laboració de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet. El públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació de l’sLHam. L’esdeveniment recaptarà fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors seran destinades íntegrament al projecte solidari de l’IDIBELL Salvem vides.

L’sLHam de científiques commemorarà el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. S’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La iniciativa té el suport del cicle Pessics de Ciència (el programa que desenvolupa el Centre Cultural Sant Josep), de l’Auditori Barradas i de diverses empreses del sector biotecnològic. L’acte es durà a terme respectant totes les mesures sanitàries corresponents, i amb la limitació d’aforament que dictin els protocols vigents.

Aquest acte forma part de les activitats que l’Ajuntament, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) organitzen al llarg de tot el mes de febrer per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Campanyes de difusió a través de les xarxes socials, accions de sensibilització a les escoles i l’sLHam de dones científiques. El programa combina activitats presencials amb d’altres que es fan en línia.