Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Un robatori de cable de la catenària afecta l’R7 i l’R4

Avatar photo
El robatori de cable d’aquesta matinada és el segon en tres dies
Font: ACN.

Avui el matí, els passatgers que habitualment agafen la línia de tren R7 o R4 s’estan trobant amb alteracions en el servei habitual a causa d’un robatori de cable de catenària. La sostracció ha estat entre les estacions de Sabadell Sud i Cerdanyola, i això provoca que s’hagi de circular per via única entre Sabadell Sud i Montcada Bifurcació a l’R4, la qual cosa permet una circulació de només dos trens per hora i sentit.

Pel que fa al tram de l’R7 entre Cerdanyola Universitat i Cerdanyola, l’afectació encara és major, ja que s’ha de fer per carretera. Des de Cerdanyola i fins a la parada de Fabra i Puig els viatgers també poden agafar els trens de l’R4. La resta de trens que han de passar per algun tram del trajecte afectat estan circulant amb retards que de mitjana oscil·len els 10 minuts.

En aquests moments, segons ha anunciat Renfe, el personal d’Adif està treballant per solucionar l’incidència al més aviat possible.

Segons ha informat l’ACN, els usuaris s’han mostrat indigants davant la falta d’informació, a més de denunciar que ja estan “acostumats” a aquesta situació. En aquest sentit, segons en Guillem, un estudiant de la UAB que agafa l’R7 a Sant Feliu de Llobregat, ha expressat en declaracions a ACN que “això passa sovint, la línia R7 passa 20 o 30 minuts tard amb una freqüència deplorable, quan no roben cable el tren arriba tard, i quan no el tren s’avaria en qualsevol estació on no hi paren altres trens”.

Robatoris a l’alça

Cal recordar que el robatori d’aquesta matinada ja és el segon que es produeix en 3 dies. El dilluns, li va tocar el rebre a l’R3 i és que la línia va estar més de 12 hores sense servei entre les estacions de Parets del Vallès i les Franqueses. A més, també hi va haver incidències més lleus i, en el servei de l’R2 entre el Prat i l’aeroport.

La sostracció d’avui ha consistit en el robatori de 120 metres de cable de catenària a l’R4, però el cert, és que aquest tipus d’actes vandàlics són cada vegada més habituals. De fet, segons Renfe la quantitat de robatoris de cable es va més que duplicar el 2023 a Catalunya, sent Barcelona la província més afectada.

Si ens fixem en les dades que es tenen des d’aquest gener, ja s’han comptabilitzat un total de 14 robatoris a Catalunya, tots produïts a la xarxa de la zona de Barcelona, excepte dos que han estat a Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Li trenca una ampolla al cap a un menor pel sol fet de ser gitano: 2 anys de presó.

Notícia següent

Els Minyons de Terrassa es queden fora de la diada Sant Fèlix 2024

Notícies relacionades