Poc més de 100.000 persones celebren a l’avinguda Maria Cristina el 2023

Un espectacle de foc i llum molt allunyat de les proclames per l'emergència climàtica proferides pel mateix consistori ara menys d'una setmana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’avinguda Maria Cristina ha recuperat la festa de benvinguda del nou any després de la pandèmia. Poc més de 100.000 persones han seguit l’espectacle de focs artificials i campanades de llum organitzat pel consistori, sorprenentment molt allunyat de les proclames d’emergència climàtica realitzades pel consistori en els darrers dies, en les que es demanava l’esforç de totes les famílies barcelonines.

L’espectacle va començar una hora abans de la mitjanit. Posteriorment, es va oferir un muntatge de la companyia francesa Gruope F, dirigit per Christophe Berthonneau, i dedicat a l’agermanament entre pobles i la crida a l’entesa. El dispositiu policial a la zona ha comptat amb controls d’accés per evitar l’entrada de vidres i armes blanques. La baixa afluència d’espectadors s’ha acostat a les xifres de 2019 quan l’esdeveniment va concentrar 94.000 persones, una important davallada que es pot explicar amb l’onada d’inseguretat que s’està vivint a la capital catalana, i que va obligar a desplegar per aquesta nit a un dispositiu policial per a detectar armes entre els assistents.

Cal destacar que per aquesta nit tan especial l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat un clar i sorprenent parèntesi en el seu discurs en favor del medi ambient i l’emergència climàtica en la qual assegura que ens trobem, com així demostra l’alt dispendi d’electricitat per a dur a terme aquest espectacle, i la lògica contaminació de l’aire amb l’ús de focs artificials, a més de posar en perill a diversos animals com ocells i peixos.