Cau el principal grup subministrador d’esqueixos de marihuana a Barcelona

Els Mossos han detingut vuit homes en l'operatiu, han decomissat 425 plantes i 8.016 empelts

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat de Llobregat van desmantellar dimarts passat, 15 de març, un presumpte grup criminal que subministrava esqueixos de cànnabis “de gran qualitat” a altres cultivadors.

Així ho ha informat la policia catalana en un comunicat, on afirma que van detenir set homes d’entre 24 i 47 anys i un menor d’edat per delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric, segons Metròpoli.

Sis van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge, el setè ho va fer després de declarar en seu policial en espera que el citi el jutge i el menor ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

En aquesta línia, el principal investigat, com a titular d’una botiga especialitzada en productes per al cultiu, se’l considera “un dels subministradors més importants d’esqueixos de cànnabis de l’àrea metropolitana” de Barcelona.

La investigació es va desenvolupar en dues fases durant les quals es van realitzar un total de vuit entrades i registres a cinc domicilis, dos trasters i una botiga especialitzada en productes de cànnabis.

Es van intervenir 425 plantes i 8.016 esqueixos, i els Mossos ho han considerat un “cop important en el subministrament d’esqueixos i plantes mare, que són els que possibiliten les nombroses plantacions de cànnabis”.

La policia catalana va començar la investigació al novembre, després de relacionar una botiga especialitzada en cànnabis amb el cultiu de marihuana ubicada al Prat del Llobregat.