Castelldefels s’obre a la mobilitat metropolitana però matisa que caldria evitar aglomeracions

Castelldefels és una ciutat amb una evident vocació metropolitana, tant per mobilitat laboral com a educativa o de lleure. Paral·lelament, com a destinació turística, el sector serveis de la ciutat es nodreix de molts visitants de Barcelona i el seu entorn, que tenen en la platja de la ciutat un referent per al lleure a l’aire lliure.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, veu amb bons ulls que el confinament perimetral reconegui la realitat metropolitana, alhora que demana a la Generalitat que assumeixi els recursos necessaris per evitar aglomeracions a Castelldefels, especialment durant els caps de setmana.

“Som conscients que són molts els veïns i veïnes que cada dia han de desplaçar-se a Barcelona per diferents motius, especialment laborals –ha manifestat l’alcaldessa–. I també són molts els barcelonins i barcelonines que cada setmana visiten la nostra ciutat, per assistir als espectacles programats pel Teatre Plaza, per a gaudir de l’extensa oferta gastronòmica i dels cinc quilòmetres de platja”.

Per aquest motiu, l’Ajuntament està a favor que es reconsideri el confinament comarcal, tot i que, manté l’alcaldessa, “demanem a la Generalitat que posi a disposició els recursos necessaris per evitar que es repeteixin escenes d’aglomeracions als nostre passeig marítim, tal i com vam veure durant la Setmana Santa”.

És per això que tot i sumar-se a la petició realitzada en els darrers dies per altres municipis metropolitans, l’Ajuntament de Castelldefels demana que, en el cas que hi hagi un canvi perimetral de restriccions a la mobilitat, el Procicat tingui en compte aquesta situació i prevegi mesures destinades a evitar les aglomeracions.