Castelldefels alerta que molts bars i restaurants “no sobreviuran” a les noves restriccions

Denuncien que se'ls està "criminalitzant" i reclamen ajudes urgents per salvar milers de llocs de feina

Els restauradors de Castelldefels han entomat com “un nou cop al sector” les restriccions anunciades aquest dimecres pel Govern. Manuel Ángel Ortiz, president del Gremi d’Hostaleria, alerta que des de l’inici de la pandèmia han tancat prop d’un 5% dels més de 600 locals de restauració del municipi i que amb les noves mesures per aturar la covid-19 aquesta xifra es pot doblar. “Des del març la facturació s’ha reduït un 50% de mitjana i això pot ser l’estocada definitiva per a molts locals”, afegeix Ortiz.

El portaveu dels restauradors de Castelldefels considera “indignant” que s’estigui “criminalitzant” un sector que ha fet majoritàriament bé les coses i reclama ajudes urgents per salvar milers de llocs de feina “abans que sigui tard”.

Manuel Ángel Ortiz considera del tot irresponsable que s’estigui assenyalant al sector de l’hostaleria “com un dels responsables de la pandèmia” i que, per contra, no s’actuï, per per eradicar els botellons a la zona de platja que les nits dels caps de setmana són multitudinaris. “Sóm els dolents de la pel·lícula i van contra nosaltres”, lamenta Ortiz.

Els propietaris del restaurant Doña Lola, al litoral del municipi, critiquen que “és molt frustrant” tenir centenars de joves cada nit bevent al carrer a tocar del seu negoci i que la policia “no faci res” i que després se’ls assenyali a ells com els responsables de l’increment de contagis.

El president del gremi explica que a Castelldefels la temporada d’estiu s’allarga molt més que a d’altres poblacions turístiques perquè la proximitat amb Barcelona fa que la majoria de locals estiguin oberts tot l’any i que les noves restriccions poden obligar a tancar abans del previst molts negocis.