El Govern demana avisar als Mossos si es detecten reunions entre persones que no conviuen

Des del decret d'estat d'alarma s'han tramitat 60.000 multes i se n'han cobrat 3.000

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha cridat a la corresponsabilitat arran de les noves restriccions i la impossibilitat de controlar si cada persona es relaciona més enllà del seu grup bombolla, i ha demanat avisar els Mossos d’Esquadra si es detecta una reunió entre persones no convivents en una casa.

Ho ha explicat aquest dimecres en roda de premsa al costat del vicepresident en funcions de president del Govern, Pere Aragonès, i les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés, que han anunciat les noves mesures de contenció.

També ha explicat que el seu departament ha treballat per millorar la coordinació policial entre els Mossos i les policies locals, i sobre les noves restriccions ha avisat: “Els cossos de seguretat faran la seva feina”.

Sàmper ha detallat que els cossos municipals de policia enviaran informes diaris als Mossos sobre el nombre d’agents afectats per la covid-19, persones identificades o denunciades per incomplir les restriccions, com també incompliments d’establiments.

Ha remarcat que la resolució amb les noves restriccions que s’ha presentat aquest dimecres no té “un esperit recaptatori sinó dissuasori”, tot i que ha animat a denunciar als Mossos si se sap d’algú pròxim que no respecta les restriccions i es relaciona més enllà del nucli amb el qual conviu.

MULTES DE 300 A 6.000 EUROS

En aquests casos, Sàmper ha explicat que “podrien arribar a caure sancions de fins a 6.000 euros en casos de reincidència”, tot i que el més habitual seria una multa de 300 euros.

Des de l’entrada en vigor del decret d’estat d’alarma al març, Mossos i policies locals de Catalunya han tramitat en total 60.000 denúncies, de les quals s’han cobrat més de 3.000, la majoria per un import d’uns 300 euros.