Barcelona suma mig quilòmetre més de carril bici

L’objectiu és passar dels 240 als 272 quilòmetres de carril bici al 2023

Aquest divendres ha entrat en servei un nou tram de carril bici de l’avinguda Meridiana, entre els carrers de Mallorca i de Josep Estivill. Barcelona incorpora així un nou tram d’una mica més de 500 metres de longitud a la infraestructura ciclista de la ciutat amb l’objectiu de continuar augmentant la xarxa i passar dels 240 als 272 quilòmetres de carril bici al 2023.

El carril bici s’emmarca en les obres de reurbanització que s’estan duent a terme en aquest mateix tram –concretament, entre Mallorca i més enllà de la meitat de l’àmbit Navas de Tolosa-Josep Estivill– per fer una Meridiana més verda i amb més espai per al vianant i la mobilitat sostenible. Els treballs, que s’estan ultimant i finalitzaran els propers dies, han permès augmentar el verd i l’espai pel vianant, reduir un carril de circulació d’entrada i un de sortida, i s’ha fet una mitjana central on se situa el carril bici. És bidireccional i segregat, fa 4,30 m d’amplada i connecta amb el del tram ja renovat de la Meridiana que arriba fins a Glòries.

El Govern municipal treballa per millorar la infraestructura ciclista. Els eixos principals d’intervenció passen per augmentar i millorar l’actual xarxa de carrils bici, amb actuacions per baixar carrils bici de vorera a calçada, afavorir la permeabilitat de la xarxa i millorar l’amplada dels carrils. En paral·lel a aquest impuls, també s’estan ampliant els aparcaments de bicicleta als deu  districtes de la ciutat.