Carreres il·legals, maniobres agressives i competicions d’acceleració a Sabadell

Programen diferents ubicacions i rutes alternatives per arribar-hi i esquivar controls policials

A la zona de Sabadell han tornat les curses il·legals i  les concentracions clandestines de vehicles. Al polígon de Can Roqueta, durant les nits dels caps de setmana, centenars de conductors es reuneixen per fer competicions d’acceleració i també exhibeixen maniobres agressives, amb apostes de diners. Amb els sorolls fins a les hores de la matinada, l’adrenalina i la gasolina, es fa insuportable pels veïns Torre-romeu.

La Policia Municipal de Sabadell fan controls pel polígon de Can Roqueta, però els organitzadors de les trobades que apleguen conductors d’arreu de Catalunya, ho tenen tot previst. A través d’un grup de Telegram privat anomenat Staff_BCN, que reuneix més de 7.400 usuaris, programen diferents ubicacions i rutes alternatives per arribar-hi i esquivar controls policials, segons el Diari Sabadell.

“Passi el que passi, avui fem nostra aquesta ubicació”, publiquen pel grup privat de Telegram. Per accedir-hi, tal com explica un dels testimonis de la darrera trobada, cal enviar un missatge en un compte privat d’Instagram en què consti el número de telèfon i una fotografia del cotxe amb què s’assistirà a la concentració.

“Aquest divendres hi havia controls de la Policia Municipal de Sabadell, però els van esquivar passant pel bosc”, relata. “El problema és que, per molt que passi de tant en tant un cotxe patrulla per la zona, no n’hi ha prou per desallotjar la concentració”, afegeix el testimoni de la concentració.

En aquestes trobades s’omplen de cotxes d’alta gamma i d’altres amb el motor manipulat per córrer més. Per altra banda, les concentracions de conductors comporten consum d’alcohol i drogues.

Fonts municipals expliquen que divendres passat la Policia Municipal va acabar desallotjant la zona i tancant-ne els accessos. D’altra banda, asseguren que s’incrementarà la vigilància del polígon de Can Roqueta, que ja compta amb càmeres de videovigilància.