Es canviarà el sistema de vies de l’estació de Castelldefels

Els treballs consistiran en la reestructuració de l’actual sistema de vies i andanes per poder separar els tràfics de mitjana i llarga distància

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Adif ha anunciat una inversió de 20,2 milions d’euros en la remodelació de l’estació de trens a Castelldefels (Baix Llobregat).

L’objectiu de les obres és fer més àgil el pas de trens i reforçar l’accessibilitat a l’estació. Els treballs consistiran en la reestructuració de l’actual sistema de vies i andanes per poder separar els tràfics de mitjana i llarga distància i així evitar possibles interferències entre elles.

Amb aquestes obres, les vies 1 i 6 canalitzaran el pas de trens de mitjana i llarga distància; les vies centrals -la 2 i la 4- seran per als trens que comencin o acabin el seu recorregut a Castelldefels, fonamentalment els de Rodalies, i la via 3 es destinarà a l’estacionament de maquinària.

Per fer possible aquest nou esquema de vies, s’ampliarà l’andana de la via 2 i es construirà una nova andana per donar servei a la via 6. També s’adequarà la catenària i altres instal·lacions de l’estació. La remodelació es completarà amb la construcció d’un nou pas soterrat entre andanes per millorar l’accessibilitat.

Aquest projecte s’afegeix al de l’adaptació de les instal·lacions de senyalització i telecomunicacions de l’estació que es van licitar recentment per 10 MEUR.