Inversió d’1,2 milions d’euros per millorar la Zona Esportiva de Can Torelló

La intervenció, que s’allargarà fins a finals d’any, inclou la substitució de la gespa al camp de futbol 1, la millora energètica i la reordenació de la zona d’aparcament i dels accessos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Zona Esportiva de Can Torelló ha iniciat un procés de remodelació que, amb una inversió d’1.200.000 euros suposarà un salt qualitatiu en el conjunt de les instal·lacions i l’accés a aquestes. La intervenció s’allargarà fins a finals d’any i es desenvoluparà per fases.

En una visita a les instal·lacions, l’alcaldessa Gemma Badia ha posat de manifest que “aquesta és una obra molt esperada i dona resposta a diferents peticions de les entitats esportives i usuaris. Així, millorem l’accessibilitat i la mobilitat i canviem la gespa del camp 1. A més, millorarem l’eficiència energètica, cosa que permetrà reduir el consum a la meitat”.

La primera fase, ja en execució, consisteix en la pavimentació d’accessos. Aquests treballs també s’acompanyen de l’arranjament de la zona d’esbarjo i dels jocs infantils.

Aquesta primera fase vindrà seguida de la renovació de la gespa artificial del camp 1 de futbol, que es preveu que comenci a mitjans febrer. La remodelació de Can Torelló continuarà amb la reordenació i millora de la zona d’aparcament, al mes de juliol coincidint amb el parèntesi de les competicions esportives per les vacances estivals. “Habilitarem una nova entrada, millorant les zones d’estacionament, una pavimentada i una amb sauló, per crear noves places, i prèviament habilitarem una nova rotonda a l’avinguda del Mar perquè
els vehicles puguin fer un gir segur cap al nucli urbà”, ha detallat l’alcaldessa.

Un equipament més sostenible

Més del 50% de la inversió anirà destinada a la millora de l’eficiència energètica de l’equipament, que compta amb més de 2.500 usuaris d’escoles esportives i clubs locals de dilluns a divendres, i una mitjana d’un 1.000 durant els camps de setmana.

Aquest ús intensiu fa que la millora energètica se centri en l’aigua calenta per a les dutxes i en la il·luminació dels camps.

Amb el finançament dels Fons Next Generation, se substituirà la caldera de propà per un sistema d’aerotèrmia, i es canvien les lluminàries exteriors i de l’edifici de serveis per LED.
A més a la coberta de l’edifici s’instal·laran plaques fotovoltaiques que generaran bona part de l’electricitat necessària.

Amb aquesta inversió es reduirà el consum energètic de l’equipament en un 55%, el que convertirà la instal·lació en un equipament de baix consum en reduir la demanda energètica a la vegada que generarà part de l’energia consumida gràcies a la instal·lació de plaques solars.

En la mateixa línia de treball orientada a fer de la nostra ciutat un espai més sostenible s’instal·laran aparcaments segurs per a bicicletes, aprofitant la connexió amb el carril bici que enllaça l’equipament amb el nucli urbà, l’estació de Renfe i el barri de Gavà Mar, per potenciar la mobilitat activa i facilitar l’autonomia dels usuaris de l’equipament.