Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Es milloren espais públics de Can Llong i Castellarnau: Inversió superior als 7M€

Avatar photo

El Parc de les Aigües, la plaça de Lisboa i la remodelació de la Plataforma sobre la C-58, entre les actuacions

La millora dels espais públics de Can Llong i Castellarnau ha avançat aquest mandat amb una inversió superior als 7 milions d’euros. Entre les actuacions que s’han portat a terme o estan ja projectades, figuren la urbanització del Parc de les Aigües, de la plaça Lisboa i les obres que han de començar pròximament per remodelar la Plataforma sobre la C-58. També s’han renovat jocs infantils i l’enllumenat a diferents espais i s’hi ha plantat arbrat. Així mateix, s’ha fet en tot moment seguiment dels projectes que depenen de la Generalitat com són l’edifici de l’Escola Virolet, l’Institut Arraona de Can Llong i el nou CAP Can Llong.

Tal com ha comentat l’alcaldessa, Marta Farrés, “a Can Llong-Castellarnau hem treballat en dues línies. D’una banda, la millora dels espais públics, on, entre altres projectes, estem fent possible la urbanització del Parc de les Aigües, reivindicat pel veïnat fa tants anys, o també la millora de carrers, els jocs infantils o l’enllumenat. D’altra banda, estem fent un seguiment acurat dels equipaments i serveis que aquests barris necessiten i que són competència de la Generalitat. Parlem dels edificis de l’escola Virolet i de l’Institut o de la dotació del nou CAP Can Llong. En tots els casos, i recollint les demandes dels veïns, hi estem a sobre, reclamant al govern de Catalunya el que creiem que aquesta zona de la ciutat necessita i mereix”.

El Parc de les Aigües i altres nous espais per a la ciutadania

La urbanització del Parc de les Aigües ha estat una de les accions més destacades i continuen avançant els treballs per convertir-lo en un nou pulmó verd de 70.000 m². S’hi han fet els moviments de terres, els camins, l’enllumenat, la passarel·la-mirador i les instal·lacions.

També s’estan portant a terme els treballs de jardineria, que es faran durant aquest primer semestre de l’any perquè després les plantacions es puguin acabar de consolidar i créixer. Tot plegat correspon a la tercera fase de les obres, on s’inverteixen més de 4 milions d’euros.

Així mateix, s’ha urbanitzat la plaça de Lisboa. Amb l’actuació, que ha comptat amb una inversió superior a l’1,2 M€, s’ha millorat la connectivitat de tota la zona, ja que la nova plaça uneix els barris de Can Llong i Castellarnau, i s’ha posat a l’abast de la ciutadania un nou espai verd d’estada i convivència.

Un altre dels àmbits de millora serà la Plataforma situada sobre la Ronda Oest (C-58), on pròximament començaran les obres per convertir-la en un espai de lleure. Els treballs, amb un pressupost superior al mig milió d’euros, dividiran l’àrea en tres zones diferenciades. D’una banda, es crearà una zona cívica amb una pista per a l’educació viària i una altra per córrer. També hi haurà una zona esportiva amb cal·listènia i rocòdrom, a més d’aparcament i 2 punts de càrrega elèctrica. L’actuació inclou enjardinament. Així mateix, per tal d’augmentar la seguretat de vianants i conductors a la rotonda entre la ronda Oest i l’avinguda d’Estrasburg, i en resposta a una demanda veïnal, s’hi instal·larà un grup semafòric amb polsadors.

La millora dels espais públics ha passat també pel manteniment i millora de diferents carrers com per la plantació d’arbrat a diverses vies, entre les quals Estrasburg, Copenhagen, Sarajevo, Varsòvia, Walter Benjamin o Ruiz Villaba. I s’ha millorat l’enjardinament de les rotondes de les places Madrid, Còrdova i la rotonda d’accés al carrer de Zurich de Can Llong.

Renovació de jocs infantils i enllumenat

En el marc de la renovació dels jocs infantils feta al conjunt de la ciutat, s’ha actuat en àrees per a infants de Can Llong i Castellarnau com el Parc d’Odessa i el Jardí de Rosa Luxemburg. També estan previstes noves accions per afavorir una mobilitat més sostenible i segura als centres educatius de la zona.

Pel que fa a l’enllumenat, i dins la renovació feta a tot Sabadell, s’han substituït els punts de llum per led als carrers d’Estrasburg, Berlín, Copenhaguen, John Lennon, Sarajevo, Venècia, Viena, Zuric, l’avinguda de la Pau o el Parc d’Odessa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × 4 =

Notícia anterior

Amposta signa els convenis del 2023 amb set entitats socials

Notícia següent

Parets aprova la gestió i els preus públics de la nova piscina municipal descoberta

Notícies relacionades