Un camió avariat va impedir als Bombers de Rubí arribar abans a l’incendi

En l'incendi van morir 3 persones que van intentar sortir de l'edifici, però van trobar-se l'escala plena de fum

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un camió avariat va impedir que els Bombers de la Generalitat de Rubí arribessin abans a l’incendi d’un bloc de pisos que va deixar tres morts i més d’una vintena de ferits. Segons informa ‘El Periódico’, el parc de Rubí té habitualment tres camions, però un d’ells no estava disponible en el moment de l’incendi i els altres dos estaven assistint els serveis d’emergència en un accident a l’A-2 a Castellbisbal.

 

L’incendi va declarar-se a les 6:56 h del matí, poc abans de les 07:00 h, que és l’hora en què començava el següent torn de guàrdia. Els i les professionals ja eren al lloc, però quan va arribar l’alerta pel foc, no tenien vehicle per sortir. Per aquest motiu, els Bombers de Cerdanyola del Vallès van ser els primers a arribar a l’incendi de Rubí, uns 15 minuts després de l’alerta, i van aconseguir extingir el foc en només 4 minuts.

 

Si el tercer vehicle, avariat en aquell moment, hagués estat disponible, els Bombers de Rubí podrien haver arribat al lloc de l’incendi en menys de 10 minuts, 5 minuts abans que el de Cerdanyola, un fet que implica la possibilitat que les víctimes mortals de l’incendi, mortes per inhalació de fum mentre intentaven fugir de l’edifici, podrien haver-se salvat. 

 

Cal recordar que el foc va declarar-se al costat del quarto de comptadors de l’edifici, al portal, i va impedir la sortida dels veïns, que van haver de confinar-se a casa seva, amb l’agreujant que les finestres tenien barrots i tampoc podien abandonar casa seva així. Les víctimes haurien intentat sortir a través del portal, però l’escala era plena de fum. Els seus cossos van ser localitzats en una zona comunitària pròxima a la sortida.