Boicotegen la presentació de la inversió del Turó Park

    Un grup de veïns boicotegen la presentació de la inversió queixant-se que no podran entrar amb els seus gossos

    L’Ajuntament de Barcelona rehabilitarà el Turó Park amb una inversió de més de 800.000 euros i preveu iniciar les obres el darrer trimestre de l’any. El parc incorporarà millores proposades pel veïnat i pels comerciants i posarà en valor el patrimoni natural i escultòric de l’obra de Rubió i Tudurí, que el va convertir en espai verd per a la ciutat l’any 1934, després d’haver funcionat com a parc d’atraccions. Un grup de veïns, però, ha boicotejat la presentació de la inversió per part de l’Ajuntament queixant-se que no podran entrar amb els seus gossos, com a mínim mentre durin les obres. El consistori no ha aclarit si després ho podran fer, però recorda que aquest és un jardí històric, com La Tamarita o el Roserar del parc Cervantes, on tampoc hi poden accedir animals.
    L’Ajuntament també recorda que l’ordenança de civisme obliga a portar el gos sempre lligat i apunta que s’habilitarà una àrea de pipi-can de 1.100 metres quadrats a 200 metres del parc. Les mateixes fonts han apuntat que s’han reunit diverses vegades amb veïns i comerciants per acordar les millores que es farien en el parc.

    De fet, bona part de la reforma té a veure amb el desgast de les zones de gespa precisament per la presència continuada de gossos. A més del llac, es renovarà tant la pradera com els arbustos i els arbres, i s’introduiran millores en el reg i en la xarxa freàtica. També es reformaran els jocs infantils, el mobiliari urbà i es consolidaran els camins de sauló. Les obres duraran uns set mesos.